Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

ZR - Želetava 3:1 (23,16,-17,17) a 3:1 (20,-24,20,18) 19.11.2011 | Zápasy

Po měsíci jsme se opět představili na domácí palubovce, s touhou spravit si chuť po nevydařeném zápase v Jihlavě. Soupeře jsme k tomu měli takřka ideálního. Ač Želetava před sezonou posílila a předvádí lepší výkony, než v loňském ročníku, přeci jen patří do druhé výkonnostní poloviny letošního KP.


Tentokrát nám chyběl nechodící Ťupík a k němu nečekaně přibyl Glum, kterého odřízlo počasí od zbytku světa.

Sestava první zápas: Mouka na nahrávce, Kadlík s Mírou na smeči, Michal s Hugem a Chláďou na bloku, Ondra s Čírou na účku a Pěťa na liberu.

První set se nesl ve střídání našich světlejších a černých okamžiků. Když se nám podařilo získat několikabodový náskok, obratem jsme ho sérií chyb ztratili. Vyrovnanou koncovku jsme zvládli už bez potíží a připsali si tak první dílčí úspěch. V dalším průběhu jsme hru přeci jen trochu zpřesnili a nechali soupeře kazit. Ovšem třetí set se nám hrubě nevydařil. Kupili jsme chybu za chybou a nakonec nakrmili kasu díky prohranému setu. Poslední dějství jsme měli od prvních míčů pod kontrolou a dovedli zápas ke „zdárnému“ konci.

Sestava druhý zápas: Filda na náhře, Kadlík s Čírou a Mírou na smeči, Michal, Hugo, Adam a Chláďa na bloku, Ondra na účku a Peťa na liberu.

Do druhého zápasu jsme prostřídali na nahrávce, v průběhu utkání protočili celou sestavu a vyzkoušeli více herních variant. První dva sety se nám znovu nedařilo podle představ. Soupeř se rozehrál a předváděl neskutečné zákroky v poli. Hlavně ve druhém setu nám borci z Želetavy zvedali jeden balon za druhým, dokud jsme to nakonec nezkazili. Další prohraný set nás trochu probral a zbytek utkání jsme už dohráli bez větších problémů, i když nám soupeř neustále dýchal na záda.

Už to začíná být ohraná písnička. Opět se nám nedařilo v útoku, smečaři se pohybovali těsně kolem 30% úspěšnosti s velkým množstvím chyb. Slabá byla i obrana. Moc jsme toho nezablokovali a ještě méně zvedli v poli.

Přemýšlím, kdy jsme naposledy odehráli opravdu dobrý zápas a jak to tak vypadá, formu jsme nechali v šatně po Memoriálu Jaroslava Havelky 17. září v Třebíči. Doufejme, že ji Třebíčáci našli a při příštím zápase nám ji dovezou.

Abych skončil alespoň trochu pozitivně.. Dvakrát jsme vyhráli, naplnili kasičku a pěkně stihli otvíračku U Jacka.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid