Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

ZR "A" - Třebíč 3:0 (21,14,14) a 3:0 (9,16,21) 20.11.2010 | Zápasy

Třebíč přijížděla tento týden do Žďáru v pozici druhého týmu tabulky s minimálním odstupem jednoho bodu za Žďárem. Statistika posledních střetnutí na žďárské půdě mluvila výrazně ve prospěch domácích borců.


Ti motivování od trenéra odměnou za dvě výhry v poměru 3:0 nastoupili do utkání v sestavě: Mouka (N), Míša a Hugo (B), Troji a Kadlík (S), Ťupík (U) a Peťa (L). V průběhu obou zápasů se na hřišti protočili i Míra (S), Filda (N) a Chláďa (B). Téměř kompletní sestavu domácích měl možnost obdivovat i rekordní počet diváků, kterých podle nejsmělejších odhadů dorazilo do haly kolem 40.

První set začal dobrým nástupem domácích. Žďár si na začátku vytvořil náskok několika bodů, který však hosté v prostřední části setu smazali, koncovka ale opět patřila domácím. Druhý set zahájili domácí tlakem na servisu a následně precizní obranou na síti, stavy 6:0 a následně 11:1 věstili, že tento set skončí s bezpečným rozdílem výhrou pro domácí. Po druhém setu ale hosté přišli na pravý důvod prohry v předchozích dvou setech, a tím byla absence čísel na přední straně dresů domácích a to také nechali zapsat do zápisu o utkání. Zajímavé je, že v těchto dresech už hrajeme druhou sezónu a za celou dobu to nikomu nevadilo, včetně Třebíče, která se s námi za minulou sezónu několikrát střetla. Třetí set pokračoval podle stejného scénáře, domácí převyšovali hosty na útoku a hlavně při obraně nad sítí, hosté kladli odpor především při obraně v poli, ale ani to nezastavilo domácí od výhry v třetím setu a tím pádem v celém zápasu.

Do druhého zápasu jsme vstoupili ve stejné pohodě i sestavě jako do zápasu prvního. Mouka si zopakoval 10ti bodovou šňůru na servisu. Blokaři vystavěli nad sítí neprostupnou hráz, a tak hostující útočníci si často zahráli deskovanou, nebo obstřelovali hřiště ze všech stran. Ve druhém setu i prostřídaná sestava předvedla, že má svoji sílu a dovedla set k jasnému vítězství. Ve třetím setu na domácí straně polevila koncentrace, soupeř toho využil, zlepšil se při obraně i na útoku. V prostřední části ale už bezpečně ovládli otěže zápasu domácí, a tak dostali opět šanci předvést divákům vítězné rybičky již v průběhu posledního setu.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid