Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

ZR "A" - Štoky 3:0 (17,14,16) a 3:0 (13,21,25) 12.03.2011 | Zápasy

Odvetné zápasy nadstavbové části krajského přeboru jsme rozehráli s vědomím, že pouhý jeden vyhraný zápas v šesti nadcházejících střetnutích nám zajišťuje vítězství v krajském přeboru a právo účasti v kvalifikaci o druhou ligu, a tak s odhodláním ukořistit tento zápas co nejdříve, nastoupili jsme do domácího dvojzápasu proti Štokům.


Sestava byla ochuzena o Číru, který zajistil jediným dvěma smečařům vcelku jistou základní sestavu, jinak však byla sestava v plné síle a po delší době i v pozoruhodně zdravém stavu, a to konkrétně Mouka, Filda (N), Kadlík senior, Míra (S), Hugo, Míša a Chláďa (B), Troji a André (U) a Peťa (L).

Zápas jsme rozehráli ve velkém stylu a v půlce prvního setu Hugo pod sítí hlásil už pátý blok. Když jsme připsali dokonce i eso dětskou plachtou a Míša na síti nejen že vyskočil, ale i roztočil svoje kladivo a počastoval hostujícího nahrávače úderem číslo čtyři směřujícím ke slabinám, bylo o vývoji zápasu jasno. I po obměně sestavy v půlce druhého setu jsme nepolevili a přidávali v rychlém sledu bod za bodem a hráči společně se slušně zaplněným hledištěm si koncovku zápasu užívali. Troufl bych si i říct, že na okresní město se tu odehrával slušný sport, který nám zpečetil vítězství v tomto ročníku, pokud se nám na další zápasy podaří přinejmenším dostavit.

O mezizápasový program se postaral zápas žen, a tak domácí borci zaujali taktické postavení za polovinou hostujících hráček a vychutnávali si každý detail tohoto krásného sportu. Na výsledek si sice nepamatuju, zato číslo 4 na zádech jedné z hráček a jeho blízké okolí většina z nás z hlavy jen tak nedostane.

Druhý zápas a stejné noty, podle kterých probíhal zápas první. Převaha domácích na útoku i bloku, slušná obrana a hlavně velký počet chyb na straně hostí, což darovalo domácím velmi snadné vítězství v prvním dějství. Ve druhém setu k většímu vzrušení nedocházelo, diváky probral z dřímot až jeden z hostujících borců, který opět předvedl, že jeho nervy nepatří k nejsilnějším, čehož právě probudivší se fanoušci okamžitě využili a ke všeobecnému nadšení se začali bavit na jeho účet. Po obměně sestavy domácích se ale hostům začalo dařit vyhýbat se chybám a hra se začala pomalu vyrovnávat. Pravou příčinu ale šlo zjistit letmým pohledem na naší polovinu. Každému musí být jasné, že pět hráčů z Nového Města na hřišti nevěstí nic dobrého, a tak do koncovky bylo nutné přidat dva zástupce Žďáru a hned bylo o vítězi jasno a i druhé vítězství zůstalo doma, resp. v Novém Městě.

Na závěr stačí už jen dodat, že naše sláva stoupá úměrně s obsahem pokladny , čehož byl minulý týden jasným příkladem a stačí už jen doufat, že se brzy zastaví, protože několik hráčů už teď balancuje na hranici krachu.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid