Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

ZR "A" - Přibyslav "A" 3:0 (21,15,19) a 3:0 (14,19,19) 19.02.2011 | Zápasy

V prvním domácím zápase finálové skupiny jsme přivítali borce z Přibyslavi. I když obě družstva prošla omlazovací kúrou, zdravá rivalita mezi týmy stále panuje a zápasy mívají všechny atributy pravého derby. Vyrovnané a napínavé mače, bojovný duch, atmosféra plná napětí, žluté i červené karty, prokopnuté dveře, holý zad**… k některým detailům se vracet radši nebudeme.


Po delší době jsme se mohli sejít v plném počtu, a jelikož nám to Filda pokazil, byl po zásluze odměněn. Do zálohy na nahrávku byl povolán Vlasta, kdyby se náhodou hrálo víc jak šest setů a Moučimu tak došly síly. Do prvního zápasu jsme nastoupili s Moukou na nahrávce, na smeči Ondra s Kadlíkem seniorem, na bloku Michal s Hugem, účko si střihl Ťupík a libero obstaral …… správně, Peťa. Utkání rozehráli lépe hosté a v průběhu úvodní sady si vypracovali až 3bodový náskok. Přibyslav byla lepší především v útoku a hrála s větším klidem. Do koncovky jsme vstupovali za nepříznivého stavu 17:19. Na servis vystřídal Míra a kvalitním podáním pomohl skóre otočit. Misky vah se tak přehouply na naši stranu. V dalších dvou setech jsme byli lepším týmem a nedali hostům sebemenší šanci na úspěch. Opřít jsme se mohli o naše tradiční zbraně, a to obranu na síti i v poli a následně jsme důležitou bodovku uhráli. V závěru jsme nenechali nic náhodě, tentokrát Kadlíky z koncovky vynechali a mohli si připsat první dnešní výhru.

Do druhého zápasu vystřídal Ťupíka na účku Ondra a vedl se velice dobře. Na smeči zřejmě dosáhl všeho, na co se v kraji dosáhnout dá a tak se přeorientovává na nový post. Uf, ještě že se necpe na blok. Ve hře ani průběhu druhého zápasu se nic podstatného nezměnilo a měli jsme ho od prvních míčů jasně ve vlastní režii. Do utkání tak mohli nastoupit všichni přítomní hráči, Chlády vystřídal Huga a Číra Kadlíka seniora. I těm se dařilo držet nastolené tempo a bez problémů dotáhnout druhý zápas do vítězného konce. Za zmínku stojí neskutečný Číryho vstup do utkání… brutální ostrá, blok do hlavy, eso a z naší hvězdičky vyrostla během prvních míčů hvězda.

Po týdenní pauze nás čeká cesta do Pacova, tedy k vítězi skupiny A. Výsledek už může hodně napovědět o vývoji finálové skupiny, tak nám držte palce.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid