Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ziskem 4 bodů vstoupily starší žákyně do závěrečných bojů o umístění 13.01.2020 | Zápasy

Komentář napsala smečařka Zuzka Limlová a vše shrnula trenérka Martina Topinková


Komentář Zuzky:
12.1. jsme odehrály zápas proti Bedřichovu a Červené Řečici. Na oba zápasy jsme vyrazily s chutí po výhře, ale hned u prvního jsme ji ztratily.

Prvně jsme hrály s Bedřichovem a těšily jsme se na hezký volejbal. Nastoupily jsme s pocitem sebejistoty a nutkáním zvítězit za každou cenu - také to tak vypadalo. Několikrát jsme spadly pro sebetěžší balón, pro jakoukoliv šanci získat body a díky našemu boji jsme tolik nechybovaly a zvítězily se soupeřkami pod tlakem. První set skončil 25:20 a my jsme s dobrým pocitem chtěly pokračovat ve výhře. Moc dlouho nám to bohužel nevydrželo. Už od začátku druhého setu se z nás vypařila chuť hrát a začaly jsme hrát spíš opatrně na jistotu, taky několikrát zmatkovat. Set jsme prohrály 14:25 nejvíc kvůli našim chybám a pomalu se hroutícímu sebevědomí. Naším největším soupeřem jsme se staly my samy a nejisté šly do tiebreaku, ve kterém jsme začaly bojovat, ale chyb si dopřály víc než soupeři. I ten jsme prohrály 12:15 a tak Bedřichov vyhrál 2:1.

Na druhý zápas jsme si odpočinuly, zapomněly na ten první, na naše chyby a tentokrát se nám i poštěstilo a s radostí jsme vyhrály 2:0. Do prvního setu nastoupila sestava jako proti Bedřichovu, jen na účku se vystřídala Barča s Jolčou, jelikož jsme nechtěly moc riskovat. Také nám to moc dobře fungovalo a tak si později zahrály i ostatní. Příjmy, pozornost v poli, náhry, smeče a podání se nám dařily víc, než když jsme hrály proti Bedřichovu a celá atmosféra v poli byla uvolněná. Během chvilky jsme vyhrály 25:9 a se stejným pocitem jsme šly do druhého setu, kde se opět střídalo a opět vyhrálo. Jakoby jsme zapomněly na první zápas a v klidu si ten druhý užily. Set skončil 25:10 a my jsme poděkovaly divákům, kteří nás přišly podpořit.

Komentář trenérky:
Dnes nás čekaly opět dva rozdílné zápasy.
Do prvního proti Bedřichovu jsme vstoupily velice skvěle. Dařilo se nám ve všech činnostech a tak jsme první set po oboustranně dobrém výkonu vyhrály. Bohužel, jak je naším zvykem, po vyhraném setu přišel útlum a druhý set jsme prohrály. Přestávaly jsme si v hřišti rozumět, začaly jsme kupit zbytečné chyby a tím jsme dovolily soupeřkám rozehrát se. Pokusily jsme se ve 3. setu vzepřít, ale ani zlepšený výkon v dramatickém tiebreaku nám vítězný bod nepřinesl.

Druhý zápas jsme zvládly mnohem lépe. Nenechaly jsme si vnutit hru soupeřek, hrály jsme sebevědomě, přesně a s minimem chyb. Do zápasu se zapojily všechny hráčky a každá zvládla svoji roli velmi dobře.

Vybojovaly jsme 4 body. Příští turnaj odehrajeme v Havlíčkově Brodě, kde proti nám nastoupí oba domácí týmy A a C. Držte holkám palce, ať se nám podaří opět urvat nějaké body.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid