Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Zhodnocení sezóny 2014/2015 – kadetky 29.04.2015 | Zápasy

Uplynulou sezonu stříbrných kadetek zhodnotila kapitánka Míša Janovská.


Před sezónou jsme se všechny zúčastnily soustředění v Novém Veselí, kde jsme se pilně připravovaly na sezónu a hlavně natrénovaly hru na jednu nahrávačku.

Náš tým kadetek odehrál krajský přebor, ve kterém jsme hrály pouze proti třem soupeřům. Což bylo někdy dost monotónní. Nastoupily jsme proti Novému Veselí, Humpolci a Pelhřimovu.

Bohužel hned na začátku byl tým oslaben o dvě zraněné hráčky, proto tým musel začátek sezóny odehrát v trochu improvizované sestavě, kterou z většiny tvořily starší žákyně. I tak si myslím, že jsme se s nelehkým vstupem do sezóny dobře popraly.

Za vrchol první poloviny sezóny považuji turnaj v Pelhřimově, kde jsme konečně nastoupily v úplné sestavě. Tento turnaj jsme si nejenom užily, ale také poprvé porazily všechny soupeře. Bonusem nám byly nové dresy.

V ostatních turnajích se nám někdy dařilo a hrály jsme super volejbal, jindy zapracovala psychika a dělaly jsme chyby, které jsou nám normálně cizí. Vítězné zápasy ale převažovaly nad prohranými (15 výher a 9 proher), a tak jsme už před posledním turnajem definitivně obsadily druhou příčku.

Do posledního turnaje jsme tedy šly s jediným cílem: ukázat domácímu publiku náš stříbrný volejbal! Výkon, který jsme podaly, byl stoprocentní. Vytvořily jsme skvělé zakončení sezóny, měly jsme dobrý pocit ze hry a oslavily jsme umístění na druhé příčce.

Sezónu považuji za velmi úspěšnou, každá jsme se posunula ve volejbalovém umu dopředu. Určitě k tomu dopomohla i skvělá atmosféra v týmu. Pochvalu také zaslouží trenéři, kteří s námi měli trpělivost, při vypjatých zápasech nás psychicky podpořili a celkově bychom bez nich neuměly volejbal, který předvádíme teď!

Za tým kadetek kapitánka Míša Janovská

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid