Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Zhodnocení sezóny 2014-2015 (kadeti/junioři) 16.06.2015 | Ostatní

Zhodnocení uplynulé sezóny kadetů a juniorů z pohledu trenéra Zbyňka Kaliny.


Sezóna začala pětidenním soustředěním na konci srpna v Novém Veselí.
Tréninky probíhaly 3x týdně (úterý v tělocvičně Active clubu, ve středu na sportovní hale a v pátek v tělocvičně ZŠ Palachova.


KP Kraje Vysočina 1. část (podzim 2014) – 3. místo

Účastníci: Sp. Velké Meziříčí „B“, Demlova Jihlava, VK Třebíč a TJ Žďár n. S.

Odehráno bylo celkem 5 turnajů, když každý tým uspořádal po jednom a poslední pátý turnaj pak pořádalo vedoucí družstvo soutěže. Našim předsezónním cílem bylo min. druhé místo a postup do finálové skupiny, která byla společná ve druhé polovině soutěže s Pardubickým krajem, ze kterého postupovaly první tři týmy. V ní jsme pak chtěli porovnat naši výkonnost s družstvy, se kterými jsme v loňské sezóně kadetů (naší premiérové) výrazně prohrávali.

Celkově jsme po první části soutěže skončili bohužel až třetí, o jediný bod za druhou Jihlavou. Tu jsme sice z pěti vyrovnaných zápasů 3x porazili, ale zato jsme naprosto zbytečně poztráceli 3 body s beznadějně poslední Třebíčí, která měla na většině turnajů problémy poskládat i celou šestici hráčů. Naše konečná bilance po podzimní části soutěže byla 20 bodů (ze 45 možných) z toho 4 výhry za 3 body, 3 výhry za 2 body, 2 prohry za 1 bod a 6 porážek bez bodu.


Nadstavbová část (VYS+PCE) / skupina o celk. 6.- 9. místo (jaro 2015) – celkově 7. místo
Účastníci: VK Třebíč, TJ Žďár n. S., VK Choceň a TJ Sokol Č. Třebová

Odehrány byly celkem 4 turnaje, když každý tým uspořádal po jednom a ten závěrečný i s vyhlášením jsme pořádali u nás ve Žďáře. Náš tým skončil v této skupině na druhém místě, když ze 12 zápasů vyhrál 7 (z toho 4 zápasy za tři body, 3 za dva body a jeden zápas s prohrou za 1 bod). Nestačil pouze na suverénní tým Chocně, když někteří její hráči nastupují i ve vyšší ligové juniorské soutěži. Pozitivní však bylo, že když náš tým nastoupil proti Chocni na posledních dvou turnajích v nejsilnější sestavě, sehrál s ní velmi vyrovnané a herně kvalitní zápasy, když i zisk setu byl tzv. na spadnutí.

Zhodnocení:
V týmu se vystřídalo celkem 14 hráčů, z nichž 10 bylo v kadetském věku a ostatní stále ještě v žákovském věku. Předsezónní cíl, který jsme si předsevzali, se tedy nepodařilo naplnit, i když naše hra i jednotlivé výkony hráčů mají oproti loňské sezóně určitě stoupající tendenci. Se soupeři, kteří jsou herně kvalitnější než náš tým, dokážeme sehrát výborné, bojovné a vyrovnané zápasy, avšak problémem jsou zápasy s týmy, které jsou tzv. papírově slabší - nedokážeme s nimi udržet herní kvalitu a soustředěnost po celý zápas, především často dochází k tomu, že se naši hráči přizpůsobí hře soupeře či případně očekávají, že se soupeř porazí sám. Na tom bude třeba ještě hodně zapracovat, stejně jako dalších technicko-taktických herních činnostech a dovednostech.

Vzhledem k tomu, že v příští sezoně bude 6 hráčů již v juniorském věku, budeme mít pouze juniorský tým, pro kadetský tým nemáme bohužel další trenéry.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid