Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy zahájily sezonu dvěma výhrami 07.10.2018 | Zápasy

Komentář k prvnímu zápasu sezony napsala nahrávačka Ivana Ťupová, fotografie z utkání pořídil Jožo Hrnčiar.


Sestava žďárských žen oproti loňskému roku zaznamenala mírné změny. Prázdné místo na druhém smečařském postu zastoupila velmi kvalitní hráčka Daniela Čermáková a vrátily se hráčky, které byly díky zranění donuceny sledovat konec sezóny 2017/18 pouze z lavičky. Pevné místo v sestavě si upevnily mladé hráčky, které nám na konci loňské sezony vytrhly trn z paty a díky nimž jsme celou sezonu dokázaly dohrát.

Hned počátek soutěže byl velmi ostrý. K prvnímu měření sil dorazily na žďárskou palubovku vítězky minulé sezóny - hráčky z České Třebové. Po zhlédnutí rozsmečování soupeřek, které téměř každou smeč střílely lehce za debla, nebyly ambice domácích příliš vysoké. Hlavním cílem se tedy stalo nezranit se a nenechat se neztrapnit. Co však následovalo, překvapilo nejen diváky, ale i hráčky samotné.

Naše nominovaná základní šestka, doplněna sedmou hráčkou na liberu Klárou Mokričkovou, tlačila již od začátku na servisu, dokázala postavit pevnou obranu a útočnými údery si dokráčela pro plný zisk 3 bodů se ztrátou jediného setu 3:1 (20, -25, 15, 24). Do druhého zápasu jsme vstoupily velmi vlažně. Soupeřky využily situace a ihned se ujaly vedení. V následujícím setu jsme se oklepaly. Díky kvalitnímu servisu jsme nepustily soupeřky do hry a misky vah se srovnaly na 1:1. Tlak soupeřek se ve třetím setu opět zvýšil, hlavně co se smečařského postu týče. Ani obranou na síti, ani obranou v poli jsme nebyly schopné pokrýt útok soupeřek a o fous nám třetí set protekl mezi prsty. Nechtěly jsme končit jako poražené, a proto jsme se vydaly ze zbytku svých sil a také o fous si na svoji stranu přiklonily set čtvrtý. Pátý a zároveň poslední set se odehrál plně v naší režii. Soupeřky jsme nepustily přes hranici 10 bodů a odnesly si z domácí půdy další krásné dva body 3:2 (-23, 16, -24, 24, 6).

Zahajovací dvojutkání tedy skončilo naším ziskem 5 bodů. Před zápasem bychom si o tomto zisku, vzhledem k předpokládané síle hráček, mohly nechat jen zdát. Soupeřky předvedly výkon, před kterým by zasloužilo smeknout. Ale díky respektu, s jakým jsme k zápasu přistupovaly a práci, kterou odvedla každá z hráček domácích, odcházíme jako vítězové.

SESTAVA: Bubáková H., Martincová V., Koutková I., Zamrazilová M., Ťupová I., Mokričková K., Mokričková B., Čermáková D., Hájková V., Sekničková K.



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid