Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy zahájily nový rok dvěma výhrami v Praze 11.01.2016 | Zápasy

První zápas po vánoční pauze čekal ženy Žďárské mašiny ve Střešovicích.


Mezi svátky jsme úplně nezahálely a občas si pinkly na svátečních turnájcích. Nechtěly jsme, aby nás doběhlo cukroví a pohoda u stromečku, a my nastoupily do prvního zápasu nepřipraveny. Do sestavy se nám vrátila Ivča Ťupová, která se zdárně a rychle zotavuje se zraněným palcem. Rozsmečování ukázalo, že soupeřky nebudou zrovna lehkým protivníkem. Ale parkety při rozcvičování lítaly na obou stranách.

Do prvního zápasu jsme nastoupily odpočinuté, natěšené na hru a dobře rozcvičené. Podle toho také vypadal první set, který jsme vyhrály, ačkoliv jindy máme veliký problém s pomalým rozjezdem. Ve hře se objevovalo minimum chyb, obětavost v poli. Je pravda, že nás podání soupeřek chvílemi potrápilo. To ale neměnilo nic na konečném výsledku a těsném rozdílu bodů 25:23 pro náš tým.

Druhý set byl ve znamení dlouhých výměn. Opět to byl pohledný set plný krásných volejbalových úderů a dovedností. Koncovka se tahala o body, byl to velmi vyrovnaný set. Naštěstí pro nás skončil opět vítězstvím ve stejném rozdílu minimálním počtem dvou bodů 26:23.

Ach ty třetí krizové sety. Začátek vypadal velice vyrovnaně. Bod po bodu jsme držely se soupeřkami krok. Ale pak nastal bodový odskok ze strany Střešovic, který se nám nakonec podařilo dorovnat v závěru setu, ale v infarktovém stavu za úžasné podpory naší lavičky se nám nepodařilo zakončit jako první vítězným posledním bodem. Třetí set putoval vítězně na stranu Střešovic a my prohrály 25:27.

Čtvrtý set byl plný odhodlání, že další se hrát nesmí. Souboj byl tak vyrovnaný, že by se další hra stala důvodem chybějících sil v druhém zápase. Tentokrát jsme se dostaly do vedení my, ale soupeřky ne a ne udělat nějakou větší chybu a tak nám byly stále v patách. Lehký tříbodový náskok jsme udržely a závěrečný set prvního zápasu vyhrály 25:22.

Na druhý zápas jsme se snažily opět dobře rozcvičit, aby nedošlo k našemu pravidelnému pomalému rozjezdu. Všechny sety byly v duchu dlouhých výměn, krásných volejbalových zákroků, tahanic o body, nervů na střídačce v koncovkách. Prostě volejbal, jak má být. Průběh byl obdobný jak v prvním zápase. V posledním třetím setu za našeho vedení 2:0 jsme si řekly, že musíme ten třetí udolat. Soupeřky byly opravdu dobrým protivníkem a byl to velmi náročný zápas jak na fyzičku, tak na psychiku. Věděly jsme, že další set by byl ještě mnohem náročnější. Síly po takovém výkonu ubývaly, tak jsme naskočily a podařilo se nám třetí set vyhrát.

Celkově suma sumárum Žďár nad Sázavou x Střešovice 3:1 (-23, -24, 25, -22); 3:0 (-23, -22, -25). Na volejbal bylo krásné pokoukání. Děkujeme Střešovicím za krásný a vyrovnaný souboj a pohlednou hru. Z prvního povánočního zápasu si ženská Žďárská mašina připisuje plný počet 6 bodů.

Sestava: Eichlerová Charlota, Koutková Ivana, Martincová Veronika, Maternová Jana, Matoušková Martina, Matoušková Zuzana, Šamořilová Dana, Turinská Hana, Ťupová Ivana

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid