Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy vezou z Žižkova 5 bodů a patří jim 4. příčka druholigové tabulky 29.11.2015 | Zápasy

Komentář žen k dvěma vítězstvím na pražském Žižkově.


Přátelé, kamarádi volejbalu, přivezly jsme z dlouhého pražského výletu 5 bodů! Pravda, mohlo by jich být šest, ale jako kdybyste nás neznali. Ale každý bod je pro nás cenný. A jak to všechno bylo?

První zápas jsme začaly dobře. Rozjezd prvního setu byl skvělý. Na co jsme sáhly, to nám vycházelo a soupeřky jsme si hlídaly. V druhém setu jsme si pražská děvčata pustila více k tělu a už to bylo znát na výsledku. Udolaly jsme je až v koncovce 27:25. A teď nás čekal psychologický třetí set. Kdo ho vyhraje, získá celý zápas. Nezačaly jsme příliš dobře. Stav 2:8 mluví za vše. Selhala nám přihrávka, moc nešel útok. Ale dokázaly jsme se semknout a zabojovat. Tréňa nám věřil a my mu chtěly dokázat, že na to máme. Po zlepšení všech herních činností jsme po dlouhé době vyhrály zápas bez ztráty setíku.

Plné euforie jsme se těšily na druhý zápas. Dobu čekání jsme si zkrátily v jedné místní hospůdce, kde jsme si pochutnaly na čočkové a česnekové polévce v domnění, že soupeřkám hru trošku "zpestříme". Ale jak se ukázalo, "zpestřily" jsme ji samy sobě. První dva sety jsme odešly útočně, obranně i na přihrávce. Zřejmě jsme to s tou zdravou stravou přehnaly. Místo, aby nám pomohla, spíš uškodila. V druhém setu za stavu 10:16, jsme byly bez tajmů a vyčerpaly jsme veškerá možná střídání, která jsme měly (3krát ven, 3krát dovnitř). Prý to paní rozhodčí ještě nezažila. Řekly jsme si, že to tak dál nepůjde, a že se sebou musíme něco udělat. Čočka i česnek pomalu vyprchávaly a my se začaly dostávat ke své hře. Bodík po bodíku jsme se zlepšovaly, i když chyb jsme se také nevyvarovaly, a zvládly jsme zápas dotáhnout do vítězného konce. Obrovská radost z dalšího zisku bodů byla na místě. V tabulce jsme poskočily už na 4. místo :-) Jen tak dál!

Sestava : Z. Matoušková, M. Matoušková, M. Zamrazilová, I. Koutková, H. Turinská, K. Kuníková, J. Maternová, I. Ťupová, V. Martincová

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid