Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy vezou z Prahy pouze bod 21.10.2019 | Zápasy

Komentář k prvnímu venkovnímu zápasu napsala hrající trenérka Ivana Koutková.


5. a 6. kolo druholigové soutěže žen nás v sobotu 19.10.2019 zaválo na palubovku družstva TJ Bohemians Praha. S tímto týmem žen jsme se již utkaly i ve skupině B v předchozích letech, přesto jsme nevěděly, s čím na nás vyrukují letos. Pro absenci 2 hráček z pomyslného základu jsme s sebou poprvé vzaly na výlet i naše dvě mladé juniorky, aby se počet hráček zvýšil na 9 a aby i ony nakoukly do tajů ženské šatny i volejbalu.

K prvnímu zápasu jsme nastoupily v ryze ženské sestavě plné zkušeností a odhodlání vyhrát. Hned úvodní set byl ale fičák. Díky tvrdému a dobře mířenému podání soupeřek jsme se nestačily ani rozkoukat a už jsme prohrávaly 2:11. V tu chvíli se každé honilo hlavou, že z Prahy budeme tentokrát brzy doma. Po tomto rychlém úvodu jako bychom se trochu chytly, zvykly si na soupeřovo podání, vybraly se nějaké míče v poli, které se i vzápětí uhrály na síti a začaly jsme velkou ztrátu z úvodu pomalu dotahovat. Jak se zdálo v úvodu být vše ztracené, tak nakonec prohra 21:25 nebyla až tak špatná. Ve druhém setu jsme si nenechaly soupeřky až tak bodově odskočit, přesto jsme to byly opět my, kdo neustále bodovou ztrátu od začátku až do konce dotahoval a i tento set jsme prohrály 20:25. Ve třetím setu jsme poprvé zatlačily soupeřky podáním my a sbíraly bod za bodem. Když se vede, vše jde najednou samo. Daří se na příjmu, útoku i v obraně na síti, jsou vidět obětavé zákroky v poli. Pohádku tohoto setu jsme dohrály až do konce a třetí set získaly vítězstvím 25:15 pro sebe. Čtvrtý set jsme chtěly za každou cenu vyhrát. Byla to přetahovaná o každý bod, v jehož závěru díky pár nepřesnostem a chybám na naší straně přidaly víc bodů soupeřky a setem 21:25 pro nás první zápas skončil 1:3 výhrou pro holky z TJ Bohemians Praha.

Po hodinové pauze jsme nastoupily k odvetě. Do základní sestavy hned v úvodu nastoupila na post blokařky místo mě ke své ženské premiéře juniorka Eliška Janovská. První set se hrál dobrý volejbal, který navázal na úspěšný set dopoledního zápasu a bojovalo se o každý míč. Bohužel právě v rozhodujících chvílích byly vždy úspěšnější soupeřky, takže i odpolední zápas jsme začaly prohrou 22:25. Následující set jsme si vybraly druhou nejslabší chvilku tohoto dne a celkem jednoznačně ho bohužel prohrály 11:25. Z Prahy jsme ale nechtěly odjet bez bodu, a tak jsme do 3. setu zkusily opět zamíchat se sestavou. Jedinou změnu nám umožňovalo otestovat na smeči další juniorku Viki. Nejen tato změna, ale i spousta hezkých volejbalových výměn nám tentokrát přinesla vítězství v dalších dvou setech 25:20 a 25:23. O vítězi odpoledního zápasu rozhodoval tedy až zkrácený 5. set, který byl ale již od začátku do konce celý v režii domácích hráček. Bodový stav 7:15, na sety 2:3 pro soupeřky rozdělil tak body do tabulky.

Sestava: Bubáková, Martincová, Mokričková K., Mokričková B., Sekničková, Čermáková, Koutková, Janovská, Rossí

Výsledek: TJ Bohemians Praha – TJ Žďár nad Sázavou 3:1 (21,20,-15,21) a 3:2 (22,11,-20,-23,7).

I přes získaný pouhý 1 bod do tabulky jsme z Prahy nakonec odjížděly s naší hrou spokojené. Oba zápasy jsme tady odehrály v pozměněné sestavě a holky se s tím popraly statečně. Dokázaly jsme si, že i po prohraných setech se umíme zvednout a soupeře zatlačit. Do zápasu poprvé zasáhly i obě naše juniorky, které se mezi námi rozhodně neztratily. Bohužel v rozhodujících chvílích a koncovkách jsme neměly štěstí na naší straně.

V příštím zápase přivítáme na dušičkovou sobotu 2.11.2019 od 9 hod. ve žďárské hale pro nás nováčka – Klatovy.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid