Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy vezou z Bystřice dva sety 25.11.2023 | Zápasy

Článek k zápasu proti Bystřici nad Pernštejnem napsala blokařka Anežka Beranová.


Poslední listopadový víkend jsme se vydaly na dvojzápas do nedaleké Bystřice nad Pernštejnem. S těmito soupeřkami už jsme se letos v sezóně potkaly a odnesly jsme si šest bodů, přesto jsme věděly, že nás nečekají lehká utkání. I přes menší obavy z čerstvé sněhové pokrývky jsme bez komplikací dojely do Bystřice a v deset hodin mohl začít první zápas.
Do úvodního setu jsme vstoupily velmi rozvážně, ostatně jako vždy. Nedařilo se nám skládat útok, kazily jsme podání, dělaly spoustu nevynucených chyb a na hřišti panovala skleslá atmosféra. Proto jsme si odnesly pouze 11 bodů. Před druhou sadou jsme pozměnily sestavu a rozhodly se, že takhle dál pokračovat nechceme. V koncovce jsme sice prohrávaly 18:24, ale na podání přišla Simča a po sérii povedených výměn jsme vyrovnaly stav utkání! Do třetího setu jsme šly s dobrou náladou, která se projevovala i do hry. Hrály se dlouhé výměny a těch pár diváků, kteří se v tělocvičně nacházeli, mohli sledovat pěkný volejbal. Chyběla nám troška štěstí, abychom i tento set dotáhly do vítězného konce, ale bohužel nepovedlo se. Po vyčerpávající třetí sadě následovala unavená a lehce odchozená sada čtvrtá a následně i konec utkání se stavem 3:1 pro soupeřky.

Po pauze, ve které jsme si v šatně řekly, co musíme spravit, začal druhý zápas, do kterého jsme se vrhly po hlavě. Od začátku jsme se ujaly vedení, dařilo se nám na příjmu, v poli i na útoku a bez větších komplikací jsme urvaly první set. Ale to bohužel nestačilo k získání jediného bodu. Zbylý průběh zápasu, tedy následující tři sety probíhaly v podobném rytmu. Bystřice je jeden z těch "volejbalovějších" soupeřů v tabulce, takže se nehrála žádná "plácaná" a to nám vyhovovalo. Dlouhé výměny nám ale braly hodně sil a už jsme neměli dostatek energie klást větší odpor. Druhý zápas tedy výsledkově skončil stejně jako první.
I přes to, že výsledek tomu moc neodpovídá, myslím, že jsme zahrály doposud možná nejlepší a nejkoukatelnější volejbal, máme se od čeho odrazit a víme, na čem ještě zapracovat. Pozitivní je i to, že si zahrály všechny hračky rovnoměrným dílem. Děkujeme všem divákům a těšíme se na další utkání, která odehrajeme příští týden, v sobotu 2. 12. v Havlíčkově Brodě.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid