Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy vezou z Bystřice dva sety 25.11.2023 | Zápasy

Článek k zápasu proti Bystřici nad Pernštejnem napsala blokařka Anežka Beranová.


Poslední listopadový víkend jsme se vydaly na dvojzápas do nedaleké Bystřice nad Pernštejnem. S těmito soupeřkami už jsme se letos v sezóně potkaly a odnesly jsme si šest bodů, přesto jsme věděly, že nás nečekají lehká utkání. I přes menší obavy z čerstvé sněhové pokrývky jsme bez komplikací dojely do Bystřice a v deset hodin mohl začít první zápas.
Do úvodního setu jsme vstoupily velmi rozvážně, ostatně jako vždy. Nedařilo se nám skládat útok, kazily jsme podání, dělaly spoustu nevynucených chyb a na hřišti panovala skleslá atmosféra. Proto jsme si odnesly pouze 11 bodů. Před druhou sadou jsme pozměnily sestavu a rozhodly se, že takhle dál pokračovat nechceme. V koncovce jsme sice prohrávaly 18:24, ale na podání přišla Simča a po sérii povedených výměn jsme vyrovnaly stav utkání! Do třetího setu jsme šly s dobrou náladou, která se projevovala i do hry. Hrály se dlouhé výměny a těch pár diváků, kteří se v tělocvičně nacházeli, mohli sledovat pěkný volejbal. Chyběla nám troška štěstí, abychom i tento set dotáhly do vítězného konce, ale bohužel nepovedlo se. Po vyčerpávající třetí sadě následovala unavená a lehce odchozená sada čtvrtá a následně i konec utkání se stavem 3:1 pro soupeřky.

Po pauze, ve které jsme si v šatně řekly, co musíme spravit, začal druhý zápas, do kterého jsme se vrhly po hlavě. Od začátku jsme se ujaly vedení, dařilo se nám na příjmu, v poli i na útoku a bez větších komplikací jsme urvaly první set. Ale to bohužel nestačilo k získání jediného bodu. Zbylý průběh zápasu, tedy následující tři sety probíhaly v podobném rytmu. Bystřice je jeden z těch "volejbalovějších" soupeřů v tabulce, takže se nehrála žádná "plácaná" a to nám vyhovovalo. Dlouhé výměny nám ale braly hodně sil a už jsme neměli dostatek energie klást větší odpor. Druhý zápas tedy výsledkově skončil stejně jako první.
I přes to, že výsledek tomu moc neodpovídá, myslím, že jsme zahrály doposud možná nejlepší a nejkoukatelnější volejbal, máme se od čeho odrazit a víme, na čem ještě zapracovat. Pozitivní je i to, že si zahrály všechny hračky rovnoměrným dílem. Děkujeme všem divákům a těšíme se na další utkání, která odehrajeme příští týden, v sobotu 2. 12. v Havlíčkově Brodě.

Fotky k článku



 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid