Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy v premiérové ligové sezoně vybojovaly 4. místo 23.03.2016 | Zápasy

Závěr sezóny přinesl druholigovým ženám výhru, prohru a celkovou spokojenost s velice pěkným 4. místem při premiéře v této soutěži.


Poslední dvojzápas nám příjemně vyšel na domácí prostředí a přivítaly jsme v něm tým žen z Benešova, který byl v tabulce hned za námi na 5. místě. K dobru nám byly opět poznatky z předchozích dvou zápasů na palubovce Benešova, takže jsme počítaly s kvalitním soupeřem, ale i odplatou dvou proher na jejich půdě.

Bohužel konec sezóny se v našem týmu nesl v duchu nízkého počtu zdravých či časově volných hráček, což bylo již v minulém dvoukole. I tentokrát jsme měli k dispozici jen hrstku hráček a nahrávačka Ivča a smečařka Danča hrály dokonce s chřipkou.
I tak se podařilo sestavit kvalitní tým 9 hráček, který si věřil na dvě výhry a chtěl se se sezónou a fanoušky rozloučit tím nejlepším výkonem.

V prvním setu jsme se „tradičně“ dostávaly do tempa a herní pohody pozvolna a soupeř nám nadělil set. Naštěstí jsme se včas rozhýbaly a druhý set byl jednoznačně náš. Parádní hra z tohoto setu nám ale opět nevydržela a my musely odvracet prohru 2:1. To se nám po velice vyrovnaném čtvrtém setu i tajbrejku, a i díky velké podpoře diváků a týmu mužů A, povedlo a my se po dvouhodinové bitvě mohly radovat z vyčerpávající výhry 3:2.

Do druhého zápasu jsme šly s vírou, že se nám povede soupeře opět porazit a to snad i v jednoznačnějším výkonu. Oba zápasy jsme si ale samy ztěžovaly naší špatnou a nepřesnou hrou prvních míčů jak z příjmů tak i z obrany a mohly jen obdivovat soupeřky, které v této činnosti naopak vynikaly.

Přesto úvod zápasu byl z naší strany plný energie a hry bez zbytečných chyb a soupeřky jsme zaskočily výhrou 25:13. Bohužel tento příjemný obrázek hry nevydržel a my se až do konce zápasu se soupeřem tahaly o každý bod a už ani jednu velice vyrovnanou koncovku nedotáhly do vítězného konce. A tím poslední zápas nebyl třešničkou na dortu, ale prohrou 3:1.

Sestava: Ivana Ťupová, Dana Šamořilová, Zuzana Matoušková, Martina Zamrazilová, Veronika Martincová, Jana Maternová, Charlota Eichlerová, Lenka Frendlová, Hana Turinská.

V konečné tabulce jsme si ale těmito zápasy upevnily krásné čtvrté místo a můžeme se za naší premiérou v druhé lize žen ohlédnout se spokojeností a jen doufat, že i příští sezóna bude takto úspěšná a v našem týmu bude stále tak fajn atmosféra, nadšení a co nejvíc radosti z výher a dobré hry.

Závěrem chceme moc poděkovat našim trenérům Evče a Jirkovi Ťupovým, protože díky nim se ve Žďáru nyní hraje tato kvalitní soutěž žen a dali dohromady dobrý tým hráček, které mají na to se v této soutěži úspěšně prezentovat a držet i v příští sezóně přední příčky tabulky.

Takže na podzim na viděnou a ať nám to stále takto klape a to i ke spokojenosti diváků a fanoušků, kteří nám velice zpříjemňují hru svou podporou na všech domácích zápasech. Díky :-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid