Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy v Červeném Kostelci bohužel neuspěly 25.02.2019 | Zápasy

Komentář k utkání 2. ligy žen napsala Martina Zamrazilová.


Tuto sobotu nás čekala dlouhá cesta za nelehkým soupeřem, který se pravidelně umisťuje na čele ligové tabulky.
Soupeřky z Červeného Kostelce máme za roky hry v 2. lize docela již „přečtené“ a víme, jaký styl hry máme od nich čekat a na co se tím pádem při hře soustředit. Výhra či jakékoli body do tabulky s tímto soupeřem jsou vždy velice cenné a vydřené.

Do prvního setu jsme nastoupily s velkým odhodláním a chutí do hry. Bohužel jsme se koncovce setu dopustily pár zbytečných chyb a nadějný set, jinak pěkný i herně, skončil 22:25 v náš neprospěch. Místo abychom se vzepřely k ještě lepší a bojovnější hře, tento prohraný set nás dost rozhodil. Soupeřky si naopak začaly herně ještě více věřit a to hlavně na svém tvrdém a nepříjemném servisu. Dá se říci, že další dva sety na nás stačilo pouze podávat. Když už jsme vzaly pěkně příjem, neprosadily jsme náš útok a následná obrana v poli byla také mizerná a bez herního nasazení každé hráčky. Zápas skončil tedy jednoznačně 3:0 (22,14,12) a hodně nás psychicky zlomil.

V mezizápasové pauze jsme měly naštěstí dost času se z nevydařené hry vzpamatovat a nabrat nové odhodlání ukázat se na palubovce v lepším světle. Dalo by se říci, že se nám to podařilo. Celý zápas byl o koncentrované snaživé hře a soupeřky se daleko více s námi zapotily. Ukázalo se, že se dá vyhrát set a věřily jsme tedy alespoň v jeden bod do tabulky za případný tiebreak. Toto přání se bohužel nenaplnilo, další koncovky setů patřily už jen soupeřkám a zápas tedy skončil pro nás bezbodově stavem 3:1 (21,20,-20,19). Naštěstí jsme již ale nešly do šaten se sklopenou hlavou jako po prvním zápase.

Vzdálená cesta a velice pozdní návrat nás vyšly tentokrát bodově na prázdno, ale v tabulce si stále držíme 7. příčku.

Sestava: Bubáková H., Martincová V., Koutková I., Zamrazilová M., Ťupová I., Mokričková K., Mokričková B., Sekničková K.

Vzdálená cesta za kvalitním soupeřem z Červeného Kostelce nás tentokrát vyšla bodově na prázdno. První zápas bychom nejraději zapomněly. Předvedená hra nebyla hodná zkušených hráček druhé ligy. Ve druhém jsme již byly nepříjemným soupeřem a nedaly nic zadarmo. Soupeřky výborně blokovaly a jejich hra v poli byla velmi obětavá. Naše zbytečné chyby nás stály koncovky setů a tedy i body do tabulky. Výsledky 0:3 a 1:3 nás mrzí a věříme, že při příštím domácím utkání s hráčkami z Liberce se dočkáme tak potřebných bodů do tabulky.



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid