Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy udržely i po utkáních s Jihlavou titul půlmistryň 14.12.2014 | Zápasy

V sobotu 13.12. nastal ten očekávaný den, který měl být dnem udržení prvního místa tabulky po první polovině soutěže nebo naopak dnem sestupu na druhou, v horším případě pak na třetí příčku.


Na zápas do Jihlavy s Demlovkou jsme odjížděly s odhodláním, kuráží, vervou, vírou v nás samotné, ale také s respektem vůči kvalitám soupeřek, které doposud zaváhaly jen minimálně. K radosti všech opět posílila tým i přes zranění Ivča Koutková.

První set prvního zápasu se začal vyvíjet slibně a se soupeřkami jsme držely krok, což značilo o herní vyrovnanosti obou týmů. Stejné herní tempo nám však vydrželo pouze do půlky prvního setu, neboť jsme začaly dělat chyby a staly jsme se samy sobě nepřítelem. Soupeřky nám odskočily a my je již nedokázaly dohnat. Přestože jsme do dalších setů nastupovaly stále s vírou, že průběh hry obrátíme v náš prospěch, vlastní herní chyby na příjmu, na blocích, v poli, na smeči a hlavně na podání nám oprávněně spolu s přidanou kvalitou soupeřek zajistily prohru 0:3.

Na každé z nás bylo vidět zklamání z prohry včetně našeho „tréni“, který celou dobu dělal vše, co mohl, aby nám pomohl výsledek prvního zápasu obrátit. Po společném rozebrání prvního zápasu a po pauze, ve které hrály zápas jihlavské dorostenky s Lanškrounem, jsme nastoupily do zápasu druhého.

První set se nijak zvlášť nelišil od setů v prvním zápase, chyby byly pořád stejné. Druhý set byl však vítězným již pro nás, neboť jsme předešlé chyby eliminovaly. Ve třetím setu jsme měly nakročeno také k vítězství, nedokázaly jsme však udržet koncovku.

S pocitem další prohry jsme se nechtěly smířit a za neustálého povzbuzování jak na hřišti tak i na lavičce jsme začaly hrát čtvrtý set. Zlepšily jsme příjem, bloky i hru v poli a spolu s úspěšným zakončováním na smeči jsme čtvrtý set vyhrály. Nutno říci, že již v tomto setu jsme měly nějaké připomínky k rozhodnutí rozhodčího.

Do tiebreaku jsme nastoupily se stejným nasazením s jakým jsme odehrály čtvrtý set. Celou dobu jsme si udržovaly vedení, a ačkoli se soupeřky ke konci setu bodově přiblížily a my další síly věnovaly na pření se s rozhodčím, který nás svým rozhodnutím o jednom bodu dostal doslova do varu, zbyla nám ještě trocha sil na vítězné dokončení pátého setu a připsání si alespoň jedné výhry (i když ne s plným počtem bodů), která nám zajistila udržení prvního místa.

Přezimování na špici tabulky tedy proběhne a o dalším udržení rozhodnou odvety v druhé půlce soutěže, která začíná 10.1.2015. V ten den se vypravíme do velké haly Pelhřimova…

Sestava: Zuzka Matoušková, Danča Šamořilová, Léňa Frendlová, Hanka Turinská, Šája Eichlerová, Marťa Matoušková, Ivča Ťupová, Míla Kachlíková, Míša Sobotková, Míša Musilová a Ivča Koutková.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid