Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy si podělily body s lídrem 18.11.2018 | Zápasy

Komentář k utkání 2. ligy žen napsala Martina Zamrazilová


Ženy tuto sobotu sehrály své domácí dvojutkání s Červeným Kostelcem, dosavadním lídrem tabulky skupiny B

Jak už bylo zmíněno v titulku, tuto sobotu nás čekal nelehlý soupeř, který se pravidelně umisťuje v nejvyšších příčkách ligové tabulky.
Na zápasy s Červeným Kostelcem se ale vždy těšíme pro pěknou a „výživnou“ hru a máme společně i vyrovnanou bilanci vzájemných výher a proher.

Připravené na silného soupeře jsme se v prvním setu nedopustily žádných výraznějších chyb a plné elánu a radosti ze hry jsme si mohly připsat první vítězný set.
Dostalo nás to do herní pohody, a tím se nám dařilo vše, výsledek druhého setu 25:10 byl pro nás velice mile překvapivý a radostný.
Průběžné vedení 2:0 na sety bylo přívětivé i k tomu, prostřídat trochu sestavu, aby si zápas mohly užít i hráčky momentálně sedící na lavičce.
Začaly jsme výměnou na postu nahrávačky a věřily v brzký vítězný konec zápasu. Bohužel volejbal je z velké části i o psychice a i tato drobná změna sestavy narušila herní pohodu a z rozjetého týmu se stal tým bránící a velmi často zbytečně chybující. Je zde třeba podotknout, že tento zvrat nebyl o chybách vyměněné nahrávačky, ale tým v tu chvíli změnu po mentální stránce neunesl a zbytečně dovolil soupeřkám se „rozjet“ a začít si věřit.

Po prohraném setu jsme tedy vrátily sestavu do původního stavu a chtěly tedy vyhrát alespoň 3:1. To se naštěstí povedlo a nakonec jsme si mohly radostně říci, porazily jsme dosavadního lídra tabulky.

Výsledek 1. zápasu: 3:1 (21,10,-18,16)

Čekalo nás druhé utkání a v něm jsme chtěly opět trochu pozměnit sestavu a hlavně vyvarovat se zaváhání a chyb z prvního zápasu.
Naše největší úskalí byl a stále je příjem a obětavá a přesná hra v poli, především přesné první balony v mezihře, díky kterým se pak dá tvořit pestrá a kvalitní hra na hřišti.
Soupeřky se na tento zápas dostatečně naladily a začaly hrát agresivněji než v zápase prvním. Což nás zatlačilo a bohužel my jsme tím polevily tak nějak ve všem, ve všech herních činnostech, třeba i v kvalitě a razanci podání, kterým by se tlak soupeřek dal zmírnit a my stále jen nedotahovaly nějaké bodové ztráty. Druhý set jsme pro sebe sice urvaly, ale jinak jsme v zápase za soupeřkami zaostávaly kvalitou i energií na hřišti. Výsledkem tedy bylo opět podělení si výhry a prohry i podělení si počtu bodů do tabulky.

Druhý zápas skončil stejně jako první, ale bohužel v náš neprospěch 1:3.

Výsledek 2. zápasu: 1:3 (-12,20,-15,-21)

Sestava: Bubáková H., Martincová V., Koutková I., Zamrazilová M., Ťupová I., Mokričková K., Mokričková B., Čermáková D., Sekničková K.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid