Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy si po výhrách v Benátkách upevnily 4. příčku 14.03.2016 | Zápasy

Dnes 12.3.2016 jsme brzy ráno vydali (my ženy včetně našeho tréni) na poslední venkovní zápas do Benátek nad Jizerou za tabulkově „slabším“ soupeřem s plánem získat plný počet bodů.


Z důvodu velké marodky nás z 18-ti hráček na soupisce odcestovalo pouze 7 nejodolnějších, takže jsme si nemohli dovolit odjet bez Šáji, která ráno tradičně zaspala. Cíl jasný, nálada super, dobré rozcvičení - s tím vším jsme naskočily do prvního setu a své soupeřky s Háňou na servise celkem válcovaly až do doby, než se soupeřkám zranila hráčka. Delší pauza a zranění soupeřky paradoxně nevykolejilo je, ale nás a my lehce svými chybami nechaly soupeřky převzít vedení 1. setu. Žalostně nepřesné příjmy a první míče z pole, které ne a ne trefit naší nahrávačku Ivču, nám neumožnily dostat se k pořádnému útoku a proměnit tak uhrané míče v body. První set jsme tedy díky svým chybám prohrály těsně 23:25, čili 0:1 na sety.

S pro nás nelehkým úkolem zlepšit příjem, vyzobat a zpřesnit míče z pole jsme vstoupily do setu 2. Stejný scénář, stále stejné pokyny od našeho tréni, vše se bohužel opakovalo, čímž jsme umožnily holkám z Benátek neustále přebírat vedení a tahat se s nimi až do koncovky samotného setu. Naštěstí jsme se v pravý čas částečně vzchopily a 2. set získaly po vítězství 25:22 na naši stranu, takže 1:1.

Ani ve 3. setu jsme nedokázaly najít recept na tvrdé podání soupeřek, a přestože některé útoky na síti, bloky i zákroky v poli by se daly vyzdvihnout, po 3. setu a těsné prohře 24:26 ukazoval ukazatel na stole 2:1 pro soupeřky. Věděly jsme, že pokud chceme splnit ranní cíl, máme s úvodem 4. setu poslední šanci se vzchopit! Naše opět nepřesná hra z pole ovšem psychicky zlomila naši jedinou nahrávačku a je smutné, že to muselo dojít až tak daleko, abychom začaly konečně hrát a dávaly jí míče přesně do ruky. Najednou jako by naskočilo jiné družstvo, každá jsme se snažila o 106, abychom hru Ivče co nejvíc ulehčily, vrátily jí tak její úsměv do tváře a obrátily tak zápas na naši stranu. S vědomím, že je nás málo a není moc možností vystřídat, jsme každá makala na 120%, hrál se pohledný volejbal, míče v poli se vyzobávaly, podání lítala jako přesně řízené střely, v útoku na síti jsme někdy předváděly extraligové smeče a 4.set jsme tedy jasně vyhrály 25:19.

Nahecované a rozjeté jsme se po rozlosování pustily do posledního zkráceného 5. setu, ovšem ani nám se nevyhnula smůla v podobě zranění, kdy si na začátku setu způsobila zranění kotníku blokařka Ifča. Do zápasu tedy naskočila naše jediná dosud střídající hráčka Šája, která skvěle hlavně svými obětavými zákroky v poli (což můžeme v podobě modřin na jejích kyčlích sledovat ve sprše ještě minimálně 14 dní) určitě pomohla k celkovému vítězství 15:9 a tím i k získaným 2 bodům z 1. zápasu.

O hodinu později nás na základní čáře stálo již jen 6 statečných s rozhodnutím jasně vyhrát i 2. zápas a hlavně se již nezranit, protože to by v tomto případě znamenalo zřejmě kontumaci zápasu. Vědomí, že není možnost střídání a zranění v 1. zápase nás jakoby ještě víc semklo dohromady, hrálo se srdcem, každý set se proměnil v boj o každý míč, kdy jsme v úvodním setu sice ztratily vedení 16:10 na 16:18, přesto jsme dokázaly úvodní set vyhrát 25:21. Druhý set nás pustil až za klasickou hranici 25 bodů, kdy se hra „tahala“ ze strany na stranu až do stavu 26:28 pro holky z Benátek. Set 3. i 4. jsme si ale včetně svých stále nevyvarujících chyb pohlídaly a po výhrách 25:23 a 25:19 získaly plný počet bodů na svou stranu.
Cíl z posledního „výletu“ do Benátek byl téměř splněn se ztrátou 1 bodu. Pochvalu si zaslouží všechny zúčastněné bojovnice, a protože od holek ze „základní šestky“ se excelentní výkony berou jako samozřejmost, pochvalu navíc si tentokrát zaslouží holky z lavičky, a to zejména Lukša, která se chopila výtečně role první blokařky a vzala v koncovkách rozhodující roli i v útoku na sebe a především již zmiňovaná Šája, která tímto odehrála skvěle celý zápas.

Z výletu jsme si krom zasloužených 5-ti bodů odvezli i plný žaludek výborné česnečky a nakládaného hermelínu zapitý plzeňskou dvanáctkou a také pokochání pro ženské oko, kdy jsme se na vlastní oči osobně setkali s extraligovými hráči Karlových Varů a hráči místních Benátek nad Jizerou, kteří po shlédnutí biatlonu nastoupili ke vzájemnému duelu, bohužel již bez naší přítomnosti.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid