Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy se Světlou bodovaly naplno a vedou tabulku 18.03.2014 | Zápasy

Místo volného víkendu nás v sobotu čekal tvrdý oříšek v podobě přeloženého zápasu předposledního a posledního kola krajského přeboru se Světlou nad Sázavou. Po prohře na jejich půdě v prvním střetnutí jsme jim měly co vracet.


Žďár – Světlá 3:0 (15, 19, 13) a 3:1 (24, -15, 23, 14)

Do prvního zápasu jsme nastoupily v osvědčené základní sestavě: na smeči Hanka s Dančou, na bloku Zuzka s Ivčou, na účku druhá Ivča a na náhře opět Míla. Základu kryly záda na lavičce Šája a Míša. Tento týden se léčila Léňa a Mífa si trápila mozek ve škole.

Vstup do zápasu se nám povedl na výbornou, snad i díky „trenérovi“, který nás zbavil nervozity. Věděly jsme, že proti Světlé ze sebe budeme muset vydat všechno a opatrnost by se nám nemusela vyplatit. Riskovaly jsme tedy na podání, a tím ztížily život soupeřkám. Dařila se nám i obrana, díky níž jsme si ve všech setech vybudovaly náskok, který jsme vždy přetavily v relativně snadné vítězství. Za necelou hodinu bylo hotovo a my si připsaly na konto další tři body.

Po přestávce mám vždy trochu slabší rozjezd. To se ale tentokrát neukázalo a my se rychle ujaly vedení opět díky vynikajícímu podání. Kvůli vlastním chybám jsme o něj však záhy přišly a zkomplikovaly si cestu za další výhrou. Vše jsme, jak je naším zvykem, zase dotahovaly v koncovce. Štěstí se přiklonilo na naši stranu a my měly další set v kase. Nejspíš jsme usnuly na vavřínech nebo nás vypjatá koncovka tak vyčerpala, že další set byl naprostý propadák. Nedařilo se téměř nic. Prohrály jsme ho jen s 15 body. Musely jsme zapnout, začít zase solit podání, zlepšit obranu a bojovnost. To se nám podařilo, ale přesto došlo na další vyrovnanou koncovku. V té jsme dokázaly zabojovat a opět zvítězit. Poslední set byl už více méně snadný a my jsme se mohly radovat z plného bodového zisku.

Příští sobota pro nás bude poslední hrací v tomto roce. Sezónu zakončíme na palubovce kvalitní Třebíče. Doufáme, že zopakujeme kvalitní sobotní výkon a celou sezónu zakončíme na bedně.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid