Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy na domácí palubovce vybojovaly s Žižkovem B dvě výhry a 5 bodů 07.03.2016 | Zápasy

V předposledním domácím zápase letošní sezony jsme přivítali sympatický tým žen z Prahy - Žižkov B, se kterým jsme měly úspěšnou bilanci dvou výher z první části soutěže.


Díky těmto dvěma zápasům jsme si uvědomovaly jejich velice kvalitní hru v poli a věděly jsme, že opět nebudou lehkým soupeřem, i když tento tým je v současné době ke konci ligové tabulky. Opět jsme měli silný a početný kádr hráček a chuť nad tímto soupeřem 2x zvítězit. I přes tuto motivaci úvod zápasu nebyl úplně v naší režii, opět trochu déle trvalo, než jsme našly správné hrací tempo a sehranost, ale naštěstí bylo těsné vítězství prvního setu na naší straně. Tento set nás dostatečně rozhýbal a vybudil k lepším výkonům v druhém i třetím setu, kde jsme si již naší hru a bodový stav lépe hlídaly a nenechaly soupeřky bodově přiblížit a tím vítězili 3:0 (23,16,14). Celý první zápas jsme ale od trenéra mohly slyšet, že je nutné zlepšit a zpřesnit první balony a hru v poli, což jsme si sice braly k srdci, ale hlavně v druhém zápasu byl tento nedostatek klíčový a my měly najednou se soupeřem co dělat, abychom uhájily další vítězství, ale bohužel již se zbytečnou ztrátou jednoho bodu za tie-break. Ale popořádku.

Jelikož i tento víkend měl tým žen dostatečnou základnu hráček, dostaly v druhém zápase důvěru trenéra i další hráčky a do zápasu byla nasazena obměněná sestava. Dá se říci, že první set dopadl i přes tuto obměnu dobře, i když bylo znát, že soupeř se s předchozí prohrou nabudil k lepšímu výkonu a přitvrdil svůj servis a ještě lépe vyšperkoval svou dobrou hru v poli. Přesně toto nám nevyhovovalo, jelikož stále platila slova trenéra z prvního zápasu, že naše hra v poli, příjem a první balony jsou žalostné. No a bylo to - druhý set jsme hlavně tímto prohrály 25:27 a bylo to 1:1. Řekli jsme si sice, to nic, už tohle nepřipustíme a bude to 3:1 a v dalším pro nás jednoznačným setu 25:11 to tak i vypadalo. Jenže…opět nastal útlum z naší strany a vypadalo to jak v druhém setu. Špatná a nejistá hra z naší strany a nabuzený a odhodlaný soupeř na straně druhé. A my se vezly, zbytečně kazily a jen sledovaly, jak nám soupeř bodově utíká a bylo to najednou 19:25 a 2:2. Trenér se snažil „nahodit“ náš výkon timeouty, střídáním, ale jak sám správně říkal, je to jen o každé z vás, musíte se každá sama sebrat a vyhrabat se z toho svou dobrou a zodpovědnou hrou. Závěrečný tiebreak se naštěstí zase postupně začalo dařit hrát naší normální hru a držely jsme si od začátku setu bodový náskok a zvítězily 15:9 a tím 3:2 na sety.

Škoda zbytečné ztráty bodu, ale naštěstí si stále držíme pěknou 4. příčku v tabulce. Příští týden jedeme na poslední letošní „výlet“, a to do Benátek nad Jizerou.

Sestava: Ťupová, Eichlerová, M. Matoušková, Z. Matoušková, Turinská, Brychová, Koutková, Šamořilová, Zamrazilová, Maternová, Martincová, foto a podpora zraněná Kuníková

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid