Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy dovezly ze Světlé 2 výhry 16.02.2015 | Zápasy

Na zápas proti družstvu ze Světlé nad Sázavou jsme se vydaly v sobotu ráno do Havlíčkova Brodu, kam byl zápas z důvodu rekonstrukce „světlosázavské“ tělocvičny přemístěn.


Rozcvičení a následně i zápas začal v poměrně chladném prostředí, kdy jsme při teplotě asi 17°C rozehrály první, zprvu poměrně vyrovnaný set. Díky kvalitnímu servisu a zejména úspěšnému blokování jsme nad soupeřkami získaly menší náskok a první set jsme tak vyhrály s odstupem sedmi bodů. Ve stejném duchu se stejným zakončením se vyvíjel i set druhý.

Jak už je někdy naším zvykem, třetím setem jsme si průběh zápasu ztížily ve svůj neprospěch. Horší příjem, hra v poli a zkažená podání…to vše mělo za následek, že jsme za soupeřkami zaostávaly o několik bodů a celý set jsme stav doháněly. Ke konci třetího setu už to vypadalo, že koncovku zvládneme, ale opět jsme zachybovaly a soupeřkám tak darovaly jeden set. Naštěstí se nepotvrdilo „Kdo vyhrává třetí set, vyhrává celý zápas“ a čtvrtý set byl již náš. Zlepšily jsme všechny činnosti, doplnily je pár excelentními bloky a mohly si tak zaskákat vítězné kolečko po prvním zápase.

Po půl hodinové přestávce jsme se vrhly do druhého zápasu. První set jsme vyhrály obdobně jako v předešlém zápase, druhý a třetí set jsme však chybovaly již o něco více a průběh druhého zápasu se rázem obrátil ve prospěch soupeřek, které tak vedly 2:1.

Podepsalo se na tom především podání, ve kterém jsme polevily, špatný příjem důsledkem velice kvalitního servisu hráček ze Světlé a nedostatečná hra v poli.

Do čtvrtého setu jsme vstoupily s odhodláním a vervou a při teplotě již 19°C jsme se vrátily ke své původní hře. „Na oplátku“ jsme předvedly velice kvalitní servis my (zejména Hanka Turinská), dostaly tak průběh čtvrtého setu pod kontrolu a rozehrály se do tiebreaku, který byl již v naší plné moci. Vítězné kolečko tedy proběhlo podruhé, bohužel se ztrátou jednoho bodu.

Sestava: Ivča Ťupová, Zuzka Matoušková, Danča Šamořilová, Ivča Koutková, Hanka Turinská, Marťa Matoušková, Šája Eichlerová, Míša Musilová

Příští týden nás čekají soupeřky z Třebíče…

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid