Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Želetava - ZR "A" 0:3 (-13,-19,-19) a 0:3 (-17,-9,-16) 18.12.2010 | Zápasy

Na dalekou cestu do Želetavy jsme vyrazili bez 4 hráčů, za to jsme se sešli poprvé včas..tedy až na fotografa. Ten si asi myslel, že pokladníkova ruka je krátká a do jeho peněženky nedosáhne – omyl!


Cesta utíkala nad očekávání dobře a tak jsme měli čas nakoupit něco málo k občerstvení. Při šmejdění jihlavským Tescem dostal Bárty trefný nápad: „Co by to bylo za vánoční atmosféru bez stromečku a dárečků?“ Sehnali jsme tedy pidi stromek, ozdoby, něco málo dárečků od Ježíška a mohli pokračovat směr Želetava. Díky heslu radši včas než později, jsme dorazili před devátou a k našemu „všeobecnému překvapení“ na nás čekala zamčená tělocvična. Domácí na sebe nenechali dlouho čekat a dostavili se.

Do prvního zápasu jsme nastoupili s Fildou na nahrávce, Kadlíkem a Mírou na smeči, Hugem a Michalem na bloku, diagonálního hráče si střihl Troji a libero opět Peťa. Naskočit do hry byli připraveni Číry s Chláďou. Pro kluky z Želetavy začal zápas až za stavu 0:7, kdy se jim podařilo dát první bod. Náskok ze začátku setu jsme si v pohodě drželi a pomalu navyšovali. Druhý a třetí set měl podobný průběh. Začátek byl vždy vyrovnaný, poté jsme zapnuli na vyšší úroveň, domácím odskočili a zápas v pohodě dohráli. Těžko jsme se dokázali koncentrovat po celou dobu a náš výkon stoupal a klesal jak sinusoida kardiaka. Za zmínku stojí snad jen Hugova hra na deskovanou.

Držíce se hesla, že vítězná sestava se nemění, jsme nastoupili i do druhého zápasu ve stejném složení. V průběhu se na hřiště dostal i zbytek výletníků. Druhý zápas jsme sehráli už o poznání lépe. Dokonce jsme zažehnali hrozbu kofolového večírku, kterým nám krutý kouč hrozil a soupeři nadělili kanára (25:9). Oproti prvnímu špílu jsme se podstatně zlepšili na útoku a pokud statistik nelhal, dostali jsme se nad 90%. Pár jedinců si dokonce udrželo 100% - a že to byl ze dvou útoků těžký úkol.

Co říct závěrem… Ve všech herních činnostech jsme byli lepší, na což jsme od začátku spoléhali a proto to taky tak vypadalo. Opět nás trápila upadající koncentrace a nasazení také nebylo na top úrovni. Snad jsme si po zápase vše vyříkali a už se to opakovat nebude.

Následná vánoční besídka se opět povedla. Nadělili jsme si plná břicha, někdo pěknou opičku a pohladili chuťové buňky. A kdo nebyl, jeho smůla..komentovat to více nebudu :-).

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid