Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ze Střelic vezou muži plný počet šesti bodů!! 09.11.2015 | Zápasy

V sobotu dne 7. 11. 2015 mělo družstvo mužů na programu již páté dvojkolo druhé ligy ve volejbale mužů. Tentokrát tým zajížděl ke svému druhému letošnímu venkovnímu zápasu na palubovku celku TJ Sokol Střelice.


Stáli jsme před velmi důležitým a obtížným úkolem. Domácí „brněnský“ tým má svoji hru postavenou na velmi zkušených hráčích s mnohdy extraligovými zkušenostmi a založenou na nepříliš často praktikované hře, vyznávající velice častý útok středem a z pravého kůlu, kde hru náležitě tvrdí jejich nejlepší útočník. V minulé sezóně nám na své domácí palubovce místní borci předvedli, že tento způsob hry mají velice dobře zvládnutý a odjeli jsme tehdy bez jediného získaného bodu po prohrách dvakrát 3:1. Očekávali jsme tím pádem spíše další pokračování loňského kolotoče a tajně doufali ve šťastnou konstelaci hvězd zajišťující nějaký ten bod. Navíc dosavadní nelichotivé výsledky zahrnující pouhá tři vítězství a již pět porážek nebyly vpravdě příliš optimismus budící. Domácí nás očekávali v pravděpodobně kompletním složení, což ovšem platilo tentokrát poprvé v sezóně i o nás. Úderem desáté začal první zápas a jakoby se duch loňského utkání nestihl vyvětrat z příjemné střelické tělocvičny. Hned od počátku nám domácí středáci začali zejména do levého zadního rohu sázet jeden míč za druhým. Univerzál za nimi rozhodně nezůstával pozadu a tak se první set dostal velmi rychle na skóre 8:18 pro domácí. Sice jsme ještě stihli lehce zkorigovat, ale první set vyzněl zcela jasně pro domácí. O pauze před druhým setem proběhla domluva, co upravit na naší docela zoufalé hře, zejména však na změně obrany. Domácí středáci byli vystaveni zvýšené péči našich blokujících hráčů v podobě dvojbloku, uzpůsobili jsme rovněž blok na smečaře z hlavního kůlu a začali konečně něco zvedat v poli. Minimálně o úroveň se také zvýšila i kvalita našeho podání, čímž se opětovně potvrdilo o čem je současný volejbal. Prostě, kdo tlačí servisem, vyhrává. Od druhého setu se obraz hry až překvapivě rychle úplně otočil. Drželi jsme domácí na síti kvalitní obranou a sami spolehlivě útočili. Honza Stránský navíc na nahrávce konečně našel společnou řeč s univerzálem Ondrou Trojánkem, na což soupeř nenašel do konce zápasu odpověď. Nečekaný zádrhel nastal ještě ve čtvrtém setu, ve kterém jsme si dovolili ten luxus, když jsme pustili domácí do vedení 0:8. Sázka na tvrdé podání však vydržela střelickým jen jedno postavení a tak jsme přece jen ještě tento set obrátili a uzmuli jej pro sebe. Relativně snadno jsme si tak dokráčeli pro velice cenné tři body v podobě vítězství 3:1 na sety. Absolutorium zaslouží také naše lavička, která byla výrazně hlasitější než domácí, u nichž takzvané hecování obstarával svým svérázným způsobem pouze jediný borec. Neměl proti nám tentokrát šanci!

Do druhého zápasu v sestavě domácí nastoupili hned bez tří nejzkušenějších hráčů. Zřejmě v podvědomém očekávání možného zisku dalších bodů jsme se od začátku přizpůsobili matnému výkonu střelických a produkovali po celý průběh zápasu neslanou nemastnou hru se známkami viditelně narůstající únavy. Tréninkové manko u většiny hráčů se prostě začalo projevovat, naštěstí únava viditelně postupovala také u domácích. Navíc jsme měli výhodu početnější lavičky a podařilo se nám naši hru v pravých okamžicích vždy zdárně okysličit. Po prvních dvou setech, kdy každý ze soupeřů získal jeden, se třetí naprosto vyrovnaný postupně vyvíjel stále více pro domácí. V úplném závěru však přece jen naše větší vůle po vítězství slavila úspěch a poslední čtvrtý set již byl zcela v naší režii. Odpolední zápas tak skončil stejným výsledkem jako ten ranní, tzn. 3:1 pro nás!!

Výsledky:
TJ Sokol Střelice – TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou ​​1:3 (19,-16,-19,-22) a 1:3 (22,-17,-24,-20)

Nečekané se tedy stalo skutkem. Z horké střelické půdy tedy vezeme plných šest bodů a napravujeme nepovedené poslední domácí představení proti hrotovickým plejerům, v průběhu kterého a po němž se hledištěm žďárské haly nesla z úst našich fanoušků slova minimálně zklamání. O to více jsme ocenili, když se jeden z nich vypravil doopravdy podpořit náš tým na brněnskou anabázi a stal se oním tolik potřebným maskotem nesoucím štěstí. Díky Jardo! Příště jedeme do Hronova, tak si udělej čas. Navíc téměř zdvojnásobil počet diváků v domácím hledišti, protože v sobotu druholigový volejbal ve Střelicích opravdu moc netáhnul. Program druhé ligy dále pokračuje již tuto sobotu. V domácí hale přivítáme 14. 11. 2015 dalšího nováčka a také dalšího zástupce jihomoravského, resp. spíše brněnského volejbalu, mužstvo Šlapanic.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid