Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ze 4. turnaje sezóny mají junioři celkem 7 bodů. 02.12.2015 | Zápasy

Komentář k turnaji napsal tentokrát blokař Jan Gregor (Gregy).


Poslední listopadovou neděli odehrál náš tým juniorů svůj třetí turnaj v Jihlavě. Zde jsme se měli utkat s týmy Drásova, Třebíče a domácí Jihlavy. Po turnaji v Havlíčkově Brodě, ze kterého jsme moc bodů nepřivezli, jsme chtěli v Jihlavě pořádně zaskórovat.

Do prvního zápasu proti Drásovu jsme nastoupili ve stejné sestavě jako v Brodě, kde jsme Drásov porazili (2:1). Teď jsme se však od začátku trápili a nedařilo se nám bodovat v útoku a zbytečně jsme kazili podání. Na konec jsme zápas dovedli do vítězného konce (2:0) po setech (25:19 a 25:21).
Ve druhém zápase jsme hráli proti Třebíči, které jsme měli co oplácet z domácího turnaje. Zlepšená hra nám přinesla výhru jak v prvním setu (25:16), tak ve druhém setu (25:19) a konečné skoré (2:0).
V posledním zápase turnaje nás čekal domácí tým Jihlavy, který nám hned od začátku bodově odskočil a my jsme již nedokázali obrátit set (20:25). Druhý set se zlepšenou hrou jsme zvládli (25:17) a tím jsme srovnali stav na 1:1. V tie-breaku jsme otočili bodový stav z 0:3 na 7:5, ale od té doby jsme už nepředvedli vůbec nic a prohráli jsme 7:15. Byl to již celkově pátý prohraný třísetový zápas v sezóně toho již třetí s Jihlavou.

Z turnaje v Jihlavě jsme sice přivezli 7 bodů, díky kterým jsme poskočili na třetí místo v tabulce, ale náš výkon byl celkově velmi podprůměrný.

Sestava: Dany, Sob, Kuba, Adam, Gregy, Škraby, Luky, Čajda, Honza K. a libero Šimi

Komentář trenéra:
Po velmi dobrých výkonech v Havl. Brodě jsem na dalším turnaji očekával od kluků minimálně stejné výkony a především vyšší bodový zisk. Se získanými 7 body je celkem spokojenost, ale je třeba si přiznat, že obě tříbodová vítězství jak s Drásovem tak i s Třebíčí byla víc než povinností. Za Drásov nastoupili pouze 2 hráči ve věku kadetů, ostatní byli věkem starší žáci, za Třebíč hráli jenom starší žáci. Co se týče předvedené hry opak byl pravdou. Náš výkon byl velmi průměrný a hodně se podobal předvedené hře na turnaji ve Žďáře. Opět se potvrdilo, že se slabšími týmy neumíme hrát a nedokážeme je porazit rozdílem třídy, i když předpoklady a především sebevědomí k tomu mají někteří hráči hodně vysoké. Naopak se velmi dobře umíme přizpůsobovat hře soupeřů a vyčkávat, až se tyto družstva porazí sama, což se nám už nejednou nevyplatilo. Nejsmutnější na tom všem je, že nás Drásov i Třebíč převyšovali bojovností a týmovým projevem ve hře!!! Zápas s Jihlavou byl tradičně velmi vyrovnaný, ale opět se ukázalo, jak moc nás v rozhodujících momentech srážejí naprosto zbytečné chyby, protože byla Jihlava znovu rozhodně k poražení.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid