Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žďárští muži z palubovky Střelic body nedovezli 25.01.2015 | Zápasy

V sobotu 24.1. zajížděli volejbalisté ze Žďáru nad Sázavou, vedoucí tým 2. ligy sk. B, na horkou palubovku druhého týmu tabulky do Střelic.


Náskok 8 bodů stavěl do role favorita tým ze Žďáru, ale domácí borci, z nichž většina prošla naší nejvyšší soutěží, nerozdávají body zadarmo. Zatímco domácí nastoupili téměř kompletní, žďárští měli pouze dva hráče (z toho jeden ne zcela zdravotně fit) na střídání a na liberu musel nastoupit druhý nahrávač Jiří Moučka.

Už od začátku utkání byl vidět rozdíl v rozpoložení obou týmů. Domácí nastoupili soustředěně s vidinou si utkání „užít“, naproti tomu hosté jakoby nesli na zádech balvan důležitosti utkání. Začátek utkání byl vyrovnaný, ale v koncovce prvního setu se projevila větší bojovnost a zkušenost domácích hráčů a kvalitním podáním a obranou na síti vyhráli první set. Do druhého setu vlétli hráči Žďáru kvalitním podáním a výsledkem bylo vedení 8:1. Žďár toto vedení už nepustil a druhý set vyhrál. To bylo ale poslední zaváhání domácích hráčů. Poté se naplno projevila kvalita a hlad po vítězství domácích a další dva sety vcelku jednoznačně vyhrál a tím i celý zápas. Žďár nenašel obranu na precizní útok středem sítě a útok diagonálního hráče domácích.

Do druhého zápasu domácí nasadili hráče z lavičky a Žďár toho dokonale využil a první set vyhrál. Především absence prvního nahrávače byla velmi znát. V průběhu druhého setu se postupně dostala na palubovku téměř kompletní základní sestava domácích a obraz hry se vrátil do stejných kolejí jako v prvním utkání - kvalitní útok středem a z postu diagonálního hráče domácích a proti tomu Žďár, který nedokázal najít jedinou herní činnost, kterou by soupeře mohl zaskočit. I přes velkou snahu nahrávače Baráka nedokázali hostující smečaři překonat velmi kvalitní obranu domácích.

Střelice zcela zaslouženě stáhly náskok Žďáru na dva body a hlavně ukázaly, že se s nimi musí počítat v boji o čelo tabulky, což ale není žádné překvapení. Ždárští v sobě nedokázali najít dostatek především morální síly, aby dokázali výsledek nějak zvrátit. V celé kráse se projevila špatná tréninková morálka hostujících hráčů. Bez trénování, ať už je to zapříčiněno čímkoliv, se prostě hrát dobře nedá. Doufejme, že si tým Žďáru z toho vezme ponaučení a přistoupí ke zbytku sezony zodpovědně, na jeho straně opět začnou přibývat body a 1. místo nezůstane jenom snem. Příležitost k tomu budou mít za 14 dní, kdy zajíždějí na palubovku Malšovic.

Střelice - Žďár n. S. 3:1 (18,-22,13,19) a 3:1 (-20,21,16,21)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid