Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žďárští muži prodloužili vítěznou sérii na domácí palubovce 21.10.2013 | Zápasy

Po týdenním odpočinku se Žďárská mašina představila na domácí palubovce proti České Třebové. Odhodlání vrátit se na vítěznou vlnu bylo patrné již na pátečním tréninku, kde se nás sešlo neuvěřitelných 15 kousků, včetně navrátilce Chládi!


Po příjezdu borců z Třebovky bylo jasné, že i když se jedná o nováčka druhé ligy, není pro nás soupeř úplně neznámý. V jejich sestavě totiž nastupuje několik hráčů z Ústí nad Orlicí, se kterými jsme se utkali již vloni. Rozcvičku nám zpříjemňoval vytříbený výběr hitů Dj Vávry a v 10 se mohlo jít na první zápas.

Základní sestava nastoupila v tomto složení: Mouka (N), Kadli a Míra (S), Hugo a Míša (B), Ťupík (U), Peťa (L). Na střídačce čekali na svoji šanci Filda, David a Číra. Morální podporu obstarávali stále zraněný Kubajs a Chlády. Na vše dohlíželo trenérské duo Vesi a Zomba.

Úvodní set byl z obou stran velice opatrný. Oba týmy se spíše oťukávaly a vyčkávaly, kdo první začne hrát volejbal. Dlouho to však vypadalo, že se diváci nedočkají. Tápali jsme hlavně na útoku a vázla i komunikace na hřišti. Soupeř na tom byl naštěstí velice podobně. Okulahodící volejbal se na Bouchalkách v sobotu nehrál. Do tempa se Žďárská mašina dostávala velice pomalu, na provozní teplotu se zahřála až v druhé části setu, kdy si vybudovala několikabodový náskok a první set se tak stal její kořistí. Především na bloku se nám podařilo vystavět neprostupnou zeď, přes kterou se hostující borci prosazovali jen minimálně. Deset bodových bloků v prvním setu budiž důkazem. Druhý set se nesl v podobném duchu, Třebováci naráželi na naši dobře připravenou obranu. Výsledkem tak bylo naše jasné vítězství. Ani úvod třetího setu nenaznačoval změnu ve vývoji utkání. V koncovce se však hostující borci zvedli a dokonce vedli 23:22. Závěr jsme ale zvládli a po Ťupíkově smeči zvítězili 26:24.

Ve druhém zápasu se na účko dostal o několik zubů chudší Troji, jinak se sestava nezměnila. I přesto, že první sety se staly vcelku jasně naší kořistí, nebylo příliš důvodu k jásání. Bezkrevný strojový výkon diváky ze sedaček rozhodně nezvedal. Do hry se dostali postupně všichni ze soupisky. Ani oni však kýžené oživení nepřinesli. Naopak hostující borci vycítili, že je zápas hratelný, ve třetím setu zapnuli a celkem jasně zvítězili. Míšovi se z toho kolotoče dokonce zamotala hlava natolik, že ho musel na bloku vystřídat Kadlík. Do čtvrtého setu se vrátila základní sestava s Davidem na smeči místo blokujícího Kadlíka a od úvodu si vypracovala náskok, který dovedla do vítězného konce.


Několik poznámek na závěr:
Naše polozávodní dětská plachta borcům z Třebové moc starostí nenadělala. Nejlépe to shrnul Kadlík v hospodě: „ Takhle neuškodit sevisem, to se jen tak nevidí! “
David dělal show i na střídačce. Spolu s Ťupíkem se snažili rozpumpovat fanoušky akrobacií na žíněnkách. Bohužel neúspěšně.
Na nevydařený výlet do Dvora Králové jsme již zapomněli. Nutno podotknout, že někteří z nás nedobrovolně.
Gratulace od nás letí do Polné Glumovi, který si odbyl vítěznou premiéru v dresu extraligového Zlína a to rovnou proti Ostravě! Tolik nadšení pro jeho comeback na extraligové palubovky však neměl pan Hudík, který mu hned při druhém kontaktu s míčem pískl dvoják.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid