Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Žďárský Deník: "Kvalifikace č. 2: Uspějí na Bouchalkách žďárští muži?" 19.04.2012 | Ostatní

Volejbalovou kvalifikaci střídá volejbalová kvalifikace. Na právě skončený pětidenní maraton juniorských bojů o postup na mistrovství Evropy plynule naváže mužská složka.


Reprezentační výběry šesti zemí vystřídá pět vítězů krajských přeborů, kteří se od pátku do neděle porvou o dvě přímá postupová místa do II. ligy. Vysočinu bude reprezentovat domácí TJ Žďár nad Sázavou, jenž projel krajem s dominantní bilancí 32 vítězství a 4 porážek. Trenér Pavel Veselý si po loňském nezdaru z kvalifikační skupiny v Ostravě podobný scénář nepřipouští. „Nyní je vše připravené k vytouženému postupu, protože lepší výchozí podmínky už mít asi nikdy nebudeme,“ říká odhodlaně.

Od pátku hostíte kvalifikaci o postup do II. ligy. Už se těšíte?
Těšíme se moc. Jsme rádi, že jsme to dostali do Žďáru, takže to teď musíme dotáhnout do vítězného konce.

Oproti loňsku nebudete hrát s vítězi krajských přeborů Moravy, ale postupně vyzvete Turnov, béčko Hradce Králové, pražskou Michli a Litomyšl. Co od nich čekáte?
Popravdě o nich nevíme vůbec nic. Ani jsem se nějak nesnažil shánět nějaké informace, protože pokud chceme postoupit, tak musíme porazit všechny.

Loni jste si v Ostravě vybrali černého Petra, když jste skončili na prvním nepostupovém místě.
Věřím, že ty zkušenosti budou hodně znát. Navíc jsme posílili o nahrávače Honzu Baráka, který může hrát na všech postech. Síla v našem kádru je. Navíc jsme oproti loňskému roku odehráli hodně těžkých zápasů s Havlíčkovým Brodem a posílenou Přibyslaví.

Přebor Vysočiny skončil téměř před měsícem. Nemůže se na vás podepsat zápasový výpadek?
Během té pauzy jsme odehráli dva zápasy s druholigovými týmy. V Hrotovicích jsme vyhráli 3:2 a s Chocní jsme netradičně remizovali 2:2. Už nebyl čas utkání dohrát. (smích) Výsledky s družstvy ze špice tabulky naznačily, že síla v kádru je.

Žďár celý minulý týden žil juniorskou kvalifikací, kvůli které jste nemohli trénovat na Bouchalkách. Nebude to pro vás nevýhoda?
Je pravda, že jsme se do haly tři týdny nepodívali, takže nám to zažitý režim trochu narušilo, ale Bouchalky máme dobře okoukané, zvykneme si rychle.

Bouchalky během zápasů českého výběru praskaly ve švech. Myslíte si, že si fanoušci najdou cestu i na vaši kvalifikaci?
V hale byla úžasná atmosféra. Určitě na nás tolik diváků nepřijde, ale spousta lidí mi říkala, že nás podpoří, takže o atmosféru se nebojím.

Hrát před takovou kulisou může být i svazující…
Ne, ba naopak. V týmu máme typy, které bouřlivá kulisa hecuje. Rozklepat kolena by se nám neměla.

Připouštíte si vůbec, že byste nepostoupili?
Nepřipouštíme. Ta možnost tam samozřejmě je, ale máme dobrou formu, vše nám hraje do karet.

V sezoně vás provázela zranění. Jaká je situace před klíčovým víkendem sezony?
Snad poprvé v sezoně jsme kompletní. V mančaftu je díky tomu velká konkurence, na každý post máme plnohodnotnou náhradu. Jak už jsem zmínil, vše je připravené k vytouženému postupu, protože lepší výchozí podmínky už mít asi nikdy nebudeme.

odkaz na článek: http://zdarsky.denik.cz/ostatni_region/kvalifikace-c-2-uspeji-na-bouchalkach-zdarsti-muzi-20120419.html

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid