Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Žďárská volejbalová mašina na prahu sezony 2015/2016 01.10.2015 | Ostatní

O víkendu se rozběhne naplno nová volejbalová sezona, a proto by bylo dobré si zrekapitulovat, v jaké je Žďárská volejbalová mašina kondici, jaké důležité změny se udály a co je nového.


Loňská sezona byla nejlepší sezonou ve více jak 60leté historii žďárského volejbalu, když tým mužů vybojoval prvenství ve 2. lize a tým žen nejprve vyhrál krajský přebor a pak s přehledem uspěl i v kvalifikaci a vybojoval si druholigovou příslušnost. V mládežnických kategoriích Žďárská mašina získala také 2 medaile (bronzové kadeti a stříbrné kadetky), žákyně obsadily nepopulární, ale ceněné 4. místo.

V sezoně 2015/2016 vyšle volejbalový oddíl do soutěží celkem 9 družstev (muže A, muže B, ženy, juniory a juniorky, kadetky, žáky a žákyně a přípravku do minivolejbalu). Oba A-týmy dospělých budou tedy poprvé v historii hrát ligovou soutěž. Novinkou je také to, že muži i ženy budou hrát svá utkání ve stejných termínech, takže domácí utkání budou hrát společně ve sportovní hale na Bouchalkách (tzv. na střídačku). První utkání hrají vždy ženy (od 9 h), pak nastupují muži (v 11 h), pak zase ženy (v 13 h) a celé to uzavírají muži (v 15 h).

U obou týmů dospělých došlo k mnoha změnám. Nejvýznamnější událostí je, že tým mužů získal generálního sponzora – dopravní firmu CETL Cargo s.r.o. Tato změna se projeví nejen na celkovém rozpočtu, ale také v oficiálním názvu týmu (TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou) a na dresech. U mužů došlo také ke změnám na trenérských postech. Tým letos povede jako hlavní trenér Petr Podhrázký, asistentem bude Petr Veselý (Zomba). Z týmu odešel do extraligového Zlína nahrávač Honza Barák, náhradou za něj by měl přijít nahrávač Jan Stránský z Chocně (zatím v jednání). Jinak tým zůstal kompletní a bude opět usilovat o nejvyšší příčku soutěže.

Také tým žen doznal značných změn. Kádr byl doplněn o několik mladých i zkušenějších hráček, aby byla zvýšena konkurence a tým uspěl ve druholigových bojích. Přišla Klára Kuníková z Polné, Jana Maternová a Daniela Čermáková z Nového Veselí, Veronika Martincová a Martina Zamrazilová z Bedřichova. Tým žen by měl udržet druholigovou příslušnost a usilovat o střed tabulky.

V kategorii mládeže došlo ke změnám zejména na trenérských postech. Nejvýznamnější změnou je, že přípravě těch nejmenších volejbalistů a volejbalistek se bude věnovat zcela nová trojice trenérů, a to zkušený Petr Veselý a nováčci Honza Šebesta a Pavla Dlouhá. Na trenérský post u žákyň se posunula Martina Topinková, které bude asistovat Iva Marečková. Tým žákyň prošel kompletní generační obměnou, kdy prakticky všechny hráčky věkově přešly do kadetek a nahradili je loňské mladší žákyně. Kadetky budou pod vedením trenérského dua Pavel Veselý a Edita Hájková usilovat o stupně vítězů, protože již vloni tuto soutěž hrály, i když většina z nich byla věkem žákyněmi. Nově vznikl tým juniorek, který bude tvořen juniorkami doplněnými o kadetky a povede jej také trenérská dvojice Veselý-Hájková.

V kategoriích chlapců máme letos tým žáků a juniorů. Žáky povedou stejně jako vloni trenéři Petr Kadlec a Jiří Moučka, také junioři pokračují pod trenérskou dvojicí Zbyněk Kalina a Ondra Kadlec. Novinkou je, že někteří hráči z týmu juniorů nejen letos trénují s muži, ale také nastupují k zápasům za B-tým mužů v krajském přeboru, který trenérsky zaštiťuje Vlasta Elbl.

Žďárská mašina je tedy v dobré kondici, s novými součástkami a připravená dojet co možná nejdál na volejbalové trati. Veze 3 týmy dospělých a 6 týmů mládeže, celkem více jak 120 pasažérů. To už je pořádný vlak! Přejme jí, ať nikde nevykolejí a ať dojede co nejdál, všem pasažérům pak pevné zdraví a nekončící chuť do volejbalu :-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid