Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žďár nad Sáz. - Litomyšl 3:0 (20,22,16), 3:1 (18, 19, -20, 16) 21.01.2013 | Zápasy

Se sedmi prohrami v zádech jsme se na domácí palubovce střetli s poslední Litomyšlí a bylo zřejmé, že pokud máme prolomit sérii porážek, lepší příležitost k tomu už zřejmě mít nemůžeme.


Ač nám Litomyšl v prvním dvojutkání řádně zavařila a vítězství ve druhém zápase jsme upachtili až v tiebreaku, v domácím prostředí jsme si na naše soupeře z loňské kvalifikace věřili. V hráčské sestavě jsme ale museli opět improvizovat, neboť se nám od minulého týdne znovu měnila. K Míšovi a Kadlíkovi, kteří jsou mimo hru už druhým týdnem, se připojil Chláďa, který čtvrteční trénink vzal natolik zodpovědně, až to nezvládlo jeho zádové svalstvo, a Kuba laborující se zákeřnou rýmičkou. Do sestavy se naopak vrátil Peťa a ve velkém comebacku se představili Glum s Čírou. Na druhý zápas dorazil po ranním výletu do hor i Filda.

Základní sedmička ve složení Mouka (N), Ťupík a Míra (S), Troji (U), Hugo a Glum (B), Peťa (L) nastoupila do prvního zápasu velmi vlažně. Chyby na útoku v kombinaci s ospalým projevem na naší straně znamenal vedení Litomyšle 8:5 při prvním technickém timeoutu. Poté žďárská mašinka zabrala a odjela především zásluhou několika bodových bloků do vedení 16:12, který jsme již dokázali udržet. Začátek druhého setu se nám opět nepodařilo chytit nejlépe, když jsme prohrávali 8:6, ve střední části se nám podařilo opět bodově dotáhnout a koncovku jsme již ovládli. Mnohem lépe než předchozí začátky setů nám vyšel vstup do třetího dějství. Zlepšili jsme útočnou souhru, Troji se rozehrál ke slušnému výkonu a Glum předváděl své blokařské vlohy jak na útoku, tak i při obraně nad sítí. Přesvědčivým rozdílem jsme tak dovedli k úspěšnému konci třetí set a zaznamenali po dlouhém půstu opět bodový zisk.
Druhý zápas jsme rozehráli ve stejné sestavě, postupně se do hry dostali epizodně Filda na nahrávce a Číra na bombě. Do soupeře jsme se okamžitě pustili lépe než v zápasu prvním. Částečné zlepšení bylo znát na nasazení v poli i na servisu. Útočné kombinace získaly konečně na důrazu a zlověstná žďárská opona nad sítí se velmi často soupeři nepříjemně zatahovala. Prvními dvěma sety jsme tak prošli bez větších problémů a nedali Litomyšli šanci na zvrat. Třetí set jsme však vývoj zápasu podcenili a ve střední části nám soupeř bodově ujel. Nepřesným příjmem a zbytečnými chybami na útoku jsme nakonec set Litomyšli v podstatě darovali. Do čtvrtého setu jsme již vstoupili odhodláni nepřipustit bodovou dělbu a hned to bylo znát. Litomyšli jsme bodově odskočili a získali i druhý zápas v náš prospěch.

Ač výkon žďárské mašiny rozhodně nebyl z těch nejpovedenějších, pozitivem bylo, že se nám povedlo prolomit sérii porážek, naplno bodovat a opět se na čtvrtém místě bodově odpoutat od Hronova.
Příští víkend zajíždíme na palubovku předposledního Ústí a rozhodně budeme chtít odsud nějaké body odvézt. Budeme si ale muset už poradit bez Peti, který již tento víkend zamíří šířit volejbalovou osvětu do Walesu. Pěkný dárek na rozloučenou mu tak darovali borci z Litomyšle, na jejichž konto si Peťa připsal svůj první i poslední bod útokem v této sezóně.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid