Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žďár n. S. - Zruč n. S. 3:0 (21,18,18) a 3:0 (25,22,23) 07.10.2013 | Zápasy

Do kolotoče druholigových zápasů žďárská mašina vstoupila v domácím prostředí proti týmu ze Zruče. Soupeř hájící barvy města s buvolími rohy ve znaku byl v loňské sezóně stejně jako my nováčkem druhé ligy a skončil na konečném osmém místě, tedy na první nesestupové příčce. Přesto však byla naše loňská střetnutí se Zručí vyrovnaná a díky obětavé obranné hře zručských borců se pro nás často měnila v boj se sebou samými.


Sestava pro první dvojutkání v této sezóně byla následující: Filda (N), Kadlík (S), o druhé smečařské místo se v průběhu dvou zápasů spravedlivě podělili Míra, David a Číra, na bloku Míša a Hugo , Ťupík (U) a Peťa (L). Na lavičce zůstal Mouka a na marodce bratři Trojánkovi.

První utkání od začátku ovlivnila zřejmá nervozita na obou stranách, do hry se vkrádalo množství nepřesností a týmy se neustále ve skóre přetahovaly. V důležitých okamžicích prvního setu se svým kladivem zaúřadoval Ťupík, podařilo se nám pár obran a lehkou ztrátu ze středu setu jsme přetavili v poměrně bezproblémové vítězství v koncovce. Druhý i třetí set jsme Zruč již k ničemu výraznému nepustili, díky dobré obranné hře na síti, kvalitní obraně v poli a malému množství vlastních chyb jsme si tak mohli vyzkoušet některé útočné kombinace a potěšit tak příchozí fanoušky.

Druhé střetnutí bylo o poznání vyrovnanější než první zápas. Zruč se zvedla útočně i při obraně v poli a naše útoky již tak často nenacházely svůj cíl na soupeřově polovině. Hosté však vždy přispěchali s pomocí zkaženého podání či jednoduché chyby, která nás opět dostala do výhodnější bodové pozice. Nutno však vyzdvihnout, že až na některé individuální chyby naše hra působila organizovaně a navíc jsme potvrdili svoji kvalitu ve vyrovnaných koncovkách, které jsme vždy zvládli. Filda oba zápasy s přehledem odnahrával, soupeřovy blokaře často vyřazoval mimo hru a naopak dobře zapojoval naše blokaře do útoku středem. Plusem bylo, že se o zápasovou zátěž podělili všichni smečaři a ukázali, že každý z nich je schopen do herní koncepce bez problémů zapadnout.

Celkově lze tak první dvojutkání i přes všechny neduhy, která začátky sezóny pravidelně provázejí, hodnotit pozitivně. Připsali jsme si plný počet bodů, nepoztráceli ani jeden set a usadili jsme se na druhém místě tabulky. Příští týden zavítáme na půdu nám zcela neznámého nováčka z Dvora Králové nad Labem a doufáme, že se svezeme na vítězné vlně ze zápasu se Zručí.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid