Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žďár n. S. - Ústí nad Orlicí 3:0 (23,18,12), 3:0 (13,15,19) 16.10.2012 | Zápasy

Po prvních dvou víkendech se žďárská mašina se čtyřmi výhrami proti všem papírovým předpokladům vyhřívala na třetím místě druholigové tabulky za Chocní a Hrotovicemi. Ve druhém domácím představení však na žďárské koně čekal nám zcela neznámý soupeř, pravidelný účastník druhé ligy, tým Ústí nad Orlicí.


Krátké videoukázky ze zápasu Ústí s Hrotovicemi nám ukázaly, že tým prochází generační obměnou, přesto však v domácím střetnutí silné Hrotovice zle potrápil. Dvojzápas začínal pro žďárskou mašinu tentokrát netradičně v 11 hod, což přeznamenávaly hity DJ Vávry, který svým precizně vyváženým rozcvičovacím mixem stupňoval atmosféru v hale.

Žďárská sestava se tentokrát sešla opět v kompletním složení, přičemž základní sestavu tvořili: Mouka (N), Kadlík, Míra (S), Troji (U), Hugo a Míša (B), Peťa (L). Připraveni zasáhnout zůstali Číry, Kuba (S/U), Chláďa (B), Ťupík (U). První set se žďárská mašina dlouho nemohla dostat do provozní teploty, v obraně sice poměrně precizně zpracovávala útoky hostí, vlastními chybami na útoku se ovšem následně srážela dolů. Na deseticentimetrové útoky do zámezí na konci prvního setu doplatil Troji, kterého vystřídal na univerzálu Ťupík. Ten se ihned několika bloky a zlými pohledy dostal do povědomí soupeřů a dohrál na účku až do konce druhého zápasu. I díky němu jsme nakonec zvládli vyrovnanou koncovku první sady úspěšně. Druhý set jsme rozjeli o poznání lépe než ten první a vytvořili si vysoký náskok, který jsme i přes kolektivní zdřímnutí v půlce setu zužitkovali ve vedení 2:0. Třetí set se na naší straně zvrhl v boj o vyplenění pokladny za nepřekročení 10 bodů na kontě soupeře, což se nám nakonec k velké radosti pokladníka nepovedlo.

Střídání se žďárskými ženami, které absolvovaly zápas s Polnou, nám kromě pozdějšího vstávání přineslo i několik pěkných momentů, které si vysloužily obdivné pohledy především z mužské části publika.Žďárská ženská složka však opět nezklamala milovníky pozdních odpoledních střetnutí, když tradičním pětisetovým zápasem protáhla začátek našeho druhého utkání. V prvním setu jsme se proto ve stejné sestavě jako na konci prvního zápasu pokusili časový skluz stáhnout. Výsledkem toho bylo vedení 8:0, když do tohoto stavu si Mouka nahrávce ani jednou nepinkl, zato sedmkrát po sobě vypustil zle vyhlížející dětskou plachtu. Následně jsme vedli ještě 16:2, což na naší straně vedlo k všeobecnému uspokojení, kterého využili hosté ke zkorigování stavu a vykoledování si červené karty. Druhý set probíhal opět v naší režii, především blokem a servisem jsme Ústí drželi neustále pod tlakem. Na hosty jsme tak mohli vypustit trumf v podobě “chapadla“ Chládi, který se sice zbytek setu ještě rozkoukával, zato ve třetím již předvedl svoje už typické eso na lajnu, které se hostujícímu přihrávači zdálo natolik neuvěřitelné, že reklamoval průlet mimo anténky. Ve třetím setu jsme i díky tomuto světlému momentu dokázali zvrátit ze začátku pro nás špatně se vyvíjející průběh a mohli jsme se radovat z plného bodového zisku.

Za podporu fanouškům patří kromě ukázky naší vytříbené pádové techniky přímo v hale i poděkování touto cestou. I díky nim jsme si do tabulky připsali další dvě vítězství, která protáhla nedobytnost Bouchalek na 44 zápasů a objevují se již hlasy, že by bylo tento rok pěkné zakulatit sérii na čísle 50. Než se ale opět vrátíme na domácí palubovku, zavítáme za dva týdny na palubovku silných Hrotovic, s nimiž si to rozdáme o druhé místo v tabulce. V posledních letech není naše bilance s tímto soupeřem nikterak růžová, o to větší však je naše motivace toto konečně prolomit. Bude to také první měření sil v této sezóně s vysoce kvalitním soupeřem, a proto všechny zájemce o výlet do Hrotovic a povzbuzení žďárské mašiny uvítáme.

Na závěr už jen pár záblesků ze soboty:
DJ Vávra převedl, že léta za mixážním pultem jsou znát a o Ťupíkově mixu sebevědomě prohlašoval, že se hodí možná tak do kraje :)
Pokladník si tentokrát musel mnout ruce, když se po celém městě na plakátech sešla kompletní žďárská mašina i s trenéry.
Kadlík si při rozběhu na smeč dokázal na nohách vyrobit ukázkový uzel, přesto však s vypětím sil doklopýtal k míči, aby mu mohl následně propadnout mezi rukama.
Troji se ani po ukončení aktivní kariéry rozhodně ve volejbale neztratí, neboť z lavičky dokázal skvěle analyzovat taktiku soupeře, když přišel na to, že si Ústí na každý svůj uhraný bod bere jeden time-out.
Hugo se naprosto bez slitování vypořádával se soupeřovými útočníky nad síti, pouze na rychlé vykrytí bloku hlavičkou stále nedokáže najít odpovídající protizbraň.
Ťupík sice nevěděl, s kým hrajeme a musel se na soupeře poinformovat u Zomby, zato na útoku do toho mlátil jak zamlada a dostál své pověsti mlátičky, která se šířila minulý týden litomyšlskými tiskovinami.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid