Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žďár "A" - Pelhřimov 3:0 (21,19,15) a 3:1 (-22,18,19,21) 04.02.2012 | Zápasy

Žďárská mašina po zaváhání v Pacově na své palubovce přivítala tým Pelhřimova. Podle papírových předpokladů se mělo projevit rozdílné postavení obou týmů v tabulce. Naše sestava však během týdne nastřádala několik dalších bolístek a tím se mezi zcela zdravé dali před sobotou zařadit snad už jen trenéři. V kombinaci s bohatým pátečním společensko-kulturním programem se mohlo zdát, že průběh sobotního dvojzápasu může být ještě napínavý.


Pelhřimovský tým dorazil do Žďáru v ideálním počtu 6 hráčů, naproti tomu na naší straně se překvapivě sešla sestava téměř kompletní. Žďárská hala byla vytopena tak akorát na to, že někteří hráči při delším sezení pro jistotu ani nesundávali kulicha a jen nejotužilejší diváci rozepnuli zimní bundy. Do prvního zápasu se na palubovce sešla sestava ve složení: Mouka (N), Chláďa a Míra (B), Míra a Kadlík (S), Glum (U) a Peťa (L). K lavičce se pokoušeli nepřimrznout Ťupík, Číra, Filda a Míša.
První míče dávaly ihned tušit, že soupeř nám rozhodně nedá nic zadarmo. První set byl přetahovanou o každý míč, Pelhřimov se dokázal dostat i do menšího náskoku, nakonec však zvítězila naše větší útočná síla. Další dva sety už jsme měli pod kontrolou, vybudovali si náskok a ten už do koncovky nepustili. Problémy nám činila hlavně přihrávka i zakletí některých hráčů, jimž míče na bloku putovaly téměř do všech směrů, jen ne na soupeřovu polovinu.

Volejbalová krása diváky v sobotu však příliš nezahřála, a tak ke zhlédnutí druhého zápasu dorazila už jen hrstka nejstatečnějších. V akci tak mohla sledovat zcela obměněnou sestavu: Filda (N), Kadlík a Míra (S), Míša a Chláďa (B), Číra (U) a Peťa (L). Pelhřimov využil nesehranosti i strnulé hry domácí sestavy a po několika našich chybách v koncovce ovládl první set. Další tři sety se však promrzlá žďárská mašina začala pomalu rozjíždět, dokázala si vždy vybudovat náskok a získat i druhé vítězství.

Ze sobotního zápolení snad už jen jediné statistické zjištění:
Univerzál v našem pojetí hry přináší podle statistiky přesně jeden bod na set v útoku, vyšší bodový přínos přichází pouze v případě, že se jedná o set poslední či je zaznamenána přítomnost televizních kamer.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid