Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žďár "A" – Jiskra Havlíčkův Brod "A" 3:0 (18, 26, 20) a 3:1(-22,17,22,20) 21.01.2012 | Zápasy

Po nadmíru úspěšně strávené neděli v Přibyslavi nás čekal tento víkend nejvážnější soupeř o průběžné první místo v tabulce, a to tým Havlíčkova Brodu.


HB si v předcházejících sezónách zahrál jak 1. tak i 2. ligu, proto se dalo usuzovat, že s těžkými zápasy má určité zkušenosti. Před touto sezónou ale prošel brodský kádr četnými změnami, a tak bylo otázkou, jak se dovede aklimatizovat v tak náročné soutěži jako je KP 1. Minulé střetnutí v této sezóně s týmem HB dopadlo jedním vítězstvím, jednou porážkou a jedním vymknutým kotníkem na naší straně. Tentokrát se ale oba týmy střetly na žďárské palubovce. Náš kádr byl sice stále ochuzen o švýcarský nároďák, zbylá část týmu však byla posilněna o několik ortéz, které jsme během sezóny už stačili nastřádat na svých končetinách.

Do zápasu vstoupila základní sestava ve složení: Mouka (N), Chláďa a Hugo (B), Míra a Kadlík (S), Glum (U) a Peťa (L). Na lavičce vše jistil Filda, Číry a také Ťupík.
Zápas se nám podařilo hned od začátku rozehrát ve slušném tempu, vcelku spolehlivě jsme útočili, slušně bránili, dětské plachty soupeři místy i zaškodili a hlavně jsme nevyráběli příliš nevynucených chyb. První set rozhodl náš nástup před koncovkou setu. Druhý set byl bojem o každý míč a do koncovky jsme vstupovali v mírné nevýhodě. Odvážným útokem a precizní obranou jsme zisk setu nakonec překlonili na svoji stranu. V třetím setu opět o něco víc chyb na straně hostí a v konečném zúčtování naše vítězství 3:0. Poměr setů však vypadá jednoznačněji, než jaký byl skutečný průběh zápasu, protože zisk těchto dvou bodů se nerodil vůbec snadno.
Z prvního zápasu by neměl upadnout v zapomnění neskutečný pipe, kdy se na pár okamžiků zastavil čas v celé hale. Kadlík se zavěsil do vzduchu jako Dante v dobách své největší slávy a vyslal projektil na soupeřovu polovinu, až se země otřásla. Tento moment probudil i rozespalé publikum v hale. Obecně návštěva prvního zápasu byla silně nadprůměrná, dokonce bylo k vidění i několik diváků tleskajících a co bylo pozoruhodně, i pár takových, kteří vypadali, že je sobotní volejbalová podívaná opravdu baví. Příjemným zpestřením pro diváky byl i pokus HB o zahrání power-play a nastoupení v sedmi hráčích, což zůstalo bez povšimnutí rozhodčích, naopak pozorní diváci si tohoto taktického prvku všimli a stal se objektem jejich zájmů i po zbývající průběh obou zápasů.

Do druhého zápasu jsme nastoupili ve stejné sestavě jako do prvního. Úvod zastihl v lepším rozpoložení HB. Brodští smečaři byli důraznější na útoku a škodili domácím přihrávačům i servisem. Reakcí na nepříznivý vývoj událostí bylo zařazení Číryho na smeč místo Míry, které nás povzbudilo ke stíhací jízdě. Bohužel několik chyb na naší straně nakonec rozhodlo o neúspěchu v první sadě. Do druhého setu opět začal Míra a celý tým se vrátil ke hře z prvního zápasu. Snažil se hrát trpělivě, příliš nekazil a vyrábění nevynucených chyb nechával na soupeři. Tato hra v kombinaci s pečlivou obranou nás nakonec přivedla k otočení stavu a zisku i 2. zápasu v náš prospěch.

Ve druhém zápasu se k parádnímu výkonu rozehrál Chláďa, ukázal, že cesta k úspěchu našeho útoku při bodovkách vede přes něj, naopak cesta přes něj často nevedla v případě útoků mířících na naší stranů od brodských smečařů. V hospodě navíc ukázal, že to s vrcholovým sportem myslí opravdu vážně, když místo obvyklého nápoje barvy zelené zvolil pro tentokrát žlutou a sháněl se, kdy se bude konat nejbližší trénink v posilovně.
Glum i přes palec nevábné barvy sehrál na účku parádní zápas, oznámením sázky Vesymu navíc vydělal do společné kasy značnou sumou. Pro Vesyho to byla vůbec plodná sobota, když do pokladny přispěl dále i svým výstupem do televize. Doufejme, že Zombova ruka, která držela mikrofon, také nezůstane mimo pozornost vnímavého pokladníka. A to se ještě navíc můžeme těšit, kolik do pokladničky přispěje po návratu z dalekých krajin samotný pokladník.
Míra dokázal, že i jako prvotřídní krypl na koleno dokáže odehrát slušný zápas a zbývá mu jen popřát, ať mu příští týden sjezdové lyže koleno řádně posílí.
Rádi jsme do týmu zpátky přivítali Ťupíka, všichni se už nemůžeme dočkat toho, až po návratu ze zápasu budeme marně hledat svůj dres či teplákovku. Všechno to nám ale vynahrazuje svými dobře uzavřenými sázkami. Škoda jen, že v sobotu nebyl vypuštěn na hřiště a nemohl se nám ukázat v plné kráse:)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid