Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Závěrečný turnaj první části KP U16 odehrály starší žákyně na domácí palubovce 18.12.2023 | Zápasy

Komentář napsala smečařka Nela Opluštilová a doplnila ho trenérka Martina Topinková.


Komentář Nely:
V neděli 17.12. jsme odehráli poslední tři zápasy tohoto roku. První zápas jsme hráli s volejbalovým klubem Třebíč "A", který nedopadl dobře. Udělali jsme spoustu chyb, nedokázali jsme podat, zaútočit ani přijmout pořádně míč. Tento zápas jsme prohráli na sety 0:2.
ZR - Třebíč "A" 0:2 (10,19)

Druhý zápas jsme hráli s volejbalovým klubem Třebíč “B”. Tento zápas už byl o něco lepší, víc jsme se rozehráli a i když jsme dost míčů zkazili, tak jsme vyhráli 2:1 na sety.
ZR - Třebíč "B" 2:1 (-8,23,-5)

Třetí a poslední zápas jsme hráli s ŠSK Demlova Jihlava. Hráčky měly tvrdé smeče i podání, bylo pro nás těžší zvednout první míče a rozehrát si to, ale přesto jsme udělali pár pěkných výměn. I když jsme prohráli na sety 0:2, tak jsme si odnesli spoustu zkušeností.
ZR - Demlovka 0:2 (14,10)

Sestava:
náhra - Verča, blok - Kája, Aga, Simča, účko - Zorka, smeč - Nela, Nella, Náťa, Maruška, libero od 2. zápasu - Maruška

Doplnění trenérky:
Páté kolo první části krajského přeboru U16 jsme odehráli tuto neděli na domácí půdě. Věděli jsme, že pokud chceme udržet umístění v Top 8 a nechceme doufat, že Světlá prohraje s Novým Veselím, musíme vyhrát alespoň jedno ze tří dnešních utkání.
Demlovka byla na 1. místě tabulky, s ní uhrát body bylo, i přes velkou snahu, nemožné. Ale Třebíč A, která byla o místo před námi nám měla být rovnocenným soupeřem. Jenže opak byl pravdou. Do zápasu jsme nastoupili bez libera (Adélka ve čtvrtek z důvodu nemoci odpadla) a holky najednou nevěděly, kde mají stát. Úplně nám odešel příjem a najednou nebyl nikdo, kdo by prostě normálně fungoval. A tak si "Áčko" Třebíče připsalo snadné vítězství.
Zbývala tedy poslední šance na zisk bodů a to porazit Třebíč B. Na libero se posunula Maruška a svoji novou roli zvládla výborně. Celý tým najednou začal fungovat a šlo to tak nějak samo. Teda.... V prvním setu. Do setu druhého jsme vstoupili hned čtyřmi nevynucenými chybami a úplně nám odešlo podání. A bez podání se vyhrát nedá, proto 2. set zaslouženě získaly soupeřky. V tiebreaku jsme se opět srovnali a urvali jsme i druhý bod.

Na turnaji jsme se sešli pouze v devíti lidech z celých šestnácti na soupisce. Z toho dvě blokařky z různých důvodů netrénovaly celý týden, čtvrteční trénink jsme absolvovali bez nahrávaček a páteční jsme pro nízkou účast (pouhé 3 hráčky) zrušili úplně. Za mě byl toto největší důvod ne úplně nejlepších výkonů. Doufám, že se holky poučí a v příštím roce, kdy budeme pokračovat druhou částí v Top 8 předvedeme výkony, za které se nemusíme stydět :)

Další turnaj nás čeká hned 7.1. a to v Havlíčkově Brodě.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid