Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Závěrečný turnaj KP juniorů v H. Brodě 27.03.2024 | Zápasy

K závěrečnému kolu top skupiny KP Pardubického, Královéhradeckého a Kraje Vysočina odjížděli naši junioři do Havlíčkova Brodu už jako vítězové celé soutěže, které si zajistili již v předchozím kole v domácím prostředí.


I vzhledem k tomu a po dohodě s trenéry, zůstali doma Smolda s Filipem, aby mohli být k dispozici A-týmu mužů pro domácí utkání s Chocní. Cílem na závěrečném turnaji KP bylo dát příležitost všem mladším hráčům, aby získali co nejvíce herních zkušeností již bez ohledu na celkový výsledek.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod (U18) - TJ ŽĎÁR N. S. 3:0 (25:16, 25:12, 25:9)

Sestava: Hansl, Pavlík M., Zbořil, Švoma, Halouzka, Havlík, střídali: Jeřábek, Pavlík A.

Velmi mladý (nejstarší hráč byl ročník nar. 2007), ale herně moc šikovný tým Havl. Brodu měl být pro naše hráče kvalitním soupeřem pro sehrání vyrovnaného zápasu, ale opak byl pravdou. Nedokázali jsme soupeři vůbec vzdorovat a ten nás doslova herně přejel a především rozstřílel podáním. Zaostávali jsme prakticky ve všech herních činnostech, začátky každého setu byly jako přes kopírák. Soupeř nám vždy utekl o 8-10 bodů, a z počátečního útlumu našich hráčů už bohužel nebylo úniku. Nepomohlo přerušování hry time-outy ani prostřídání hráčů. Bez jakýchkoli dalších komentářů to byl nejhorší výkon týmu v celé sezóně a také nejrychlejší porážka – za necelou hodinu bylo po zápase !!!

TJ ŽĎÁR N. S. - VK SPORT RYCHNOV N. K. (U20) 3:2 (27:25, 16:25, 25:21, 22:25, 15:9)

Sestava: Hansl, Pavlík A., Zbořil, Švoma, Halouzka, Havlík, střídali: Jeřábek, Pavlík M.

V posledním zápase sezóny s nekompletním týmem z Rychnova, šlo především o napravení herního projevu našich hráčů z předchozího zápasu a také o prestižní zápas mezi prvním a druhým týmem celkové tabulky. Po prostřídání sestavy a zlepšeném výkonu našich hráčů probíhala od začátku vyrovnaná volejbalová bitva o každý míč až do koncovky prvního setu, kde se štěstíčko přiklonilo na naši stranu. Ve druhém už to taková sláva nebyla, celkově jsme nastřádali více chyb a set zaslouženě ztratili. Ve třetím setu se náš výkon nepatrně zlepšil, ale stále jsme vytvářeli množství zbytečných nevynucených chyb, které tentokrát hráči Rychnova nedokázal tolik využívat, jako v setu předchozím a dělali je také. To nás drželo až do koncovky, kterou jsme znovu zvládli a šli do vedení 2:1. Do čtvrtého setu jsme prostřídali, na blok šel místo Filipa Paťas, na účko pak Martin. Celý set byl opět vyrovnaný, ale koncovku tentokrát zvládl lépe Rychnov. Do pátého setu jsme drobně pozměnili sestavu, posty si vyměnili Martin (na smeč) a Ondra (na účko) a od začátku jsme konečně začali předvádět volejbal, který umíme-kvalitní příjem a nahrávka, úderná bodová smeč, výborné bloky a také několik es na podání. Rychnov jsme prakticky ničemu nepustili a pátý set byl jednoznačně náš. Urvali jsme tak poslední vítězství sezóny a alespoň částečně napravili reputaci z předchozího zápasu. Tento zápas byl také posledním pro Tomáše Jeřábka v týmu juniorů, který vzhledem k věku přechází do kat. mužů. Hodně štěstí Jery !!!

Z Havlíčkova Brodu jsme se přesunuli zpět do Žďáru na sportovní halu, kde jsme stihli druhý zápas mužů s Chocní. Po jeho ukončení převzal tým juniorů před svými fanoušky a rodiči zlaté medaile a pohár za celkové letošní vítězství ve spojeném KP krajů Pardubického, Královéhradeckého a Vysočiny.
Na závěr bych chtěl moc poděkovat všem fanouškům za velkou podporu při domácích zápasech a za podporu některých rodičů při dopravě na zápasy. Doufám, že herní činnosti našich hráčů se tréninkovou pílí budou neustále zlepšovat a v příští sezóně se budeme prezentovat ještě lepší hrou než v té letošní.

(komentář napsal trenér Zbyněk Kalina)

Dodatečný komentář trenéra Juniorů Jana Dudy

Dovolte, abych i já touto cestou doplnil několik postřehů z celé letošní sezony. Jak již výše bylo zmíněno, i já moc děkuji všem rodičům a divákům, kteří nás celou sezonu pravidelně podporovali. Jako trenér jsem moc rád, že se nám podařilo letošní sezonu ovládnout a přivést do Žďáru zase po nějaké době zlaté medaile v juniorské kategorii. Moc děkuji všem hráčům, kteří tuto sezonu absolvovali – můžete mi věřit, že letošní sezona byla jedna z nejnáročnějších, které jsme za svou kariéru absolvovali. Velký dík patří všem asistentům, kteří pravidelně docházeli na tréninky a pomáhali tak s kvalitou našich tréninků. Jmenovitě se jedná o Zbyňka Kalinu, Petra Veverku a Petra Sobotku. Kluci, ještě jednou za sebe, a hlavně za kluky, moc děkuji za vše!!! V neposlední řadě bych i já chtěl poděkovat Jerymu za krásných 6 sezon, které jsme spolu odehráli, a popřát mu další volejbalové úspěchy, tentokrát v kategorii mužů.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid