Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Zápas Béčka s Chotěboří 17.09.2011 | Zápasy

Žďár "B" - Chotěboř 0:3 (-25,-15,-21) 3:0 (20,24,22)


Sobota 17. září byla velmi bohatá na volejbalové i společenské aktivity. Žďárské Áčko vybojovalo vítězství na turnaji v Třebíči, na Rybníčku proběhla oslava 4 kulatých narozenin a 1 nově narozeného volejbalisty a kromě toho ještě Béčko hostilo Chotěboř.

Opět se ukázalo, že volejbal někdy není plně podle pravidel logiky a že srdíčko a vůle jsou mnohdy mocnější než nadání a volejbalový um. Jako perličku bokem uvádím fakt, že našemu krajskému volejbalovému svazu už ani nestojí za to, aby na tyto zápasy KP II posílal nějakého rozhodčího, mnohem důležitější je přece, aby všichni hráči měli stejné trenýrky a zaplacené licenčky, takže rozhodčího jsme si museli nalézt sami…

Do prvního zápasu jsme nastoupili v relativně nejsilnější sestavě s tím, že zápas vyhrajeme a v 2. zápase dostanou prostor i všichni ostatní hráči z lavičky. Co se ale nestalo – „nejsilnější“ sestava dostala od mladíků z Chotěboře nařezáno 0:3! Snad to bylo očekáváním následující oslavy, snad za to mohlo vzájemné postavení Měsíce s Jupiterem, ale bylo to dost děsivé, jak nám to nešlo a jak jsme se po hřišti ploužili. Soupeř hrál naopak s nadšením a na náš profesorský přístup to bohatě stačilo, zvlášť když někteří naši smečaři dokázali z 30 útoků trefit hřiště asi 1krát…
Sestava 1. zápasu: smečaři Zomba s Tomášem S., blokaři Luďa s Chládym, účko Číry, náhra Zbyněk, libero Vesy.

Do 2. zápasu jsme nastoupili s tím, že si chceme dobře zahrát a asi opět dostaneme nařezáno, protože jsme pustili hrát hráče z lavičky. Navíc Zbyňa musel odejít na oslavu (ne vítězství, ale člena rodiny), takže naše sestava dostala zcela nečekané složení. Úspěšného útočníka z 1. zápasu Číryho jsme uklidili na libero, protože v týmu už nezbyl žádný nahrávač, obětoval se na tento vděčný post Vesy, do útoku jsme nasadili kladiva Otyla a Jožina. Ze sestavy z předchozího zápasu dostali šanci na reparát oba blokaři (Luďa a Chlády) a na smeči Zomba. A zázraky se začali dít hned od 1. hvizdu rozhodčího – tým šlapal jak hodinky, hráči se předháněli, kdo skočí delší rybičku, smečaři bombardovali debl soupeře nechytatelnými údery – prostě koncert. To, co v 1. zápase totálně chybělo, nyní z týmu doslova kapalo. Soupeř, než se stačil vzpamatovat, prohrál 3:0 a my jsme si mohli již užívat zaslouženého piva a prasátka a také si vychutnat ty, co v 1. zápase trošku vyhořeli :-).

Pár poznámek na závěr:
Ve 2. zápasu byl na naší straně takový zájem o to hrát míč, že Luďa se nerozpakoval a bez jakýchkoli skrupulí sejmul loktem svého švagra, čímž mu umožnil, že mohl večer jíst a pít nejen ústy, ale také otvorem, který mu pod nimi nově udělal (naštěstí byl natolik solidární, že zuby mu nechal všechny).
Otyle a Jožo – klobouk dolů! Pokud vás někdo již odepisoval, hluboce se mýlil. Jožinovo vytloukání bloků bylo jako z učebnice a Otyl potvrzoval, že ne nadarmo má 2. přezdívku po nejlepším smečaři planety (Kazyjski). Navíc Otylova mrštnost v poli byla až neuvěřitelná. Po jedné z mnoha rybiček skončil dokonce celou polovinou těla v poli soupeře, ale zvedl se tak rychle, že to rozhodčího oko ani nestačilo zaznamenat.
Chlády konečně pochopil, že chyba není v něm, ale v nahrávačích, protože tolik rychlíků jako s novým „nahrávačem“ Vesym si snad ještě nikdy nezasmečoval.
Zomba opět našel starou formu a ničil obranu soupeře nechytatelnými útoky prsty do debla z doskoku a o jeho plachtě se chotěbořským přihrávačům zdá snad ještě teď.
Číry se konečně našel, na liberu odvedl standardní výkon, snad jen v 1 případě donutil nahrávače, aby vypustil stresový ventil vykopnutím míče až do nebe (sorry Číry).
Luďa měl ten den opravdu bojovnou náladu, ale naštěstí sejmul jen Tomáše, a soupeřova nahrávače, jež ho i přes svých 35 kg váhy a 155 cm výšky posílal do zadní části těla, nechal zatím žít. Snad tedy příště :-)
Tomáš S. večer pochopil, že jíst kořeněné a česnekované maso plné soli s dírou skrz spodní pysk je tak trochu sebevražda a masochismus nejvyššího kalibru :-) Naopak mu to ale zase umožňovalo vypouštět doutníkový kouř i při zavřených ústech :-)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid