Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně uspěly na jedničku s hvězdičkou – 9 bodů a skóre 6:0 06.10.2014 | Zápasy

V neděli 5. října vyrazilo družstvo starších žákyň směr Náměšť, aby absolvovalo úvodní turnaj krajského přeboru. Prakticky ve stejném složení jsme v sobotu odehráli zápasy za kadetky, takže jsme byli lehce unavení, ale rozehraní. Sestava ze soboty byla doplněna ještě o Terku a Áďu.


Už ráno při odjezdu jsme si řekli, že dnes jedeme vyhrát a že budeme hrát pro Elišku, která slavila svátek. Hned v prvním utkání nás čekalo Nové Veselí, které mělo ve své kádru, stejně jako my, hráčky, které nastoupily v sobotu v utkání kadetek, a na postu trenéra Olgu Čermákovou. Nastoupili jsme na bloku s Bárou a Verčou, na smeči byla Niky s Eliškou, které v sobotu získaly kadetské ostruhy, a na náhře Klára s Kájou. Do utkání jsme nevstoupili, ale vlétli. Bylo znát odhodlání a silná motivace uspět. Série skvělých podání rozvrátila příjem i psychiku soupeře, takže jsme rychle vedli 8:1. Pak se hra trochu vyrovnala, ale skvělé zákroky a v poli, dobrý příjem, precizní útok z kůlu, středu i zadní zóny nám přinesl nejen výborný pocit ze hry, ale také jasnou výhru 25:15. Zejména obě blokařky (Verča a Bára) skvěle a jistě útočily, a pokud bylo třeba, vypomohli jsme si kvalitním taktickým útokem ze zadní zóny, v němž vynikala zejména Bára. Pochválit je třeba ale celý tým, který šlapal jako hodinky švýcarské výroby :-)

Najednou nás byla plná tělocvična, euforie a odhodlání bychom mohli prodávat na tuny a také Terka s Áďou na lavičce perfektně žily s týmem a povzbuzovaly. Byla však splněna jen úvodní část úkolu a čekal nás 2. set. Veselačky rozhodně nechtěli prohrát a hned od začátku zatlačily na podání, díky čemuž vedly 4:1. Zlepšili jsme ale příjem a opět výborně útočili i bránili v poli, což vedlo srovnání stavu na 8:8. Od té doby ale už pak bylo na hřišti jen jedno družstvo, a to my. Skvělou bojovnou hrou s minimem chyb jsme získali převahu a budovali náskok (12:8, 21:13) a dovedli set v exhibičním duchu k výhře 25:15. Porazit Nové Veselí se vždy cení a nutno říct, že jsme si to tentokrát dosyta užili, protože jsme byli jednoznačně lepším a kompaktnějším týmem, byť soupeř měl výškovou převahu a hrát systematičtější volejbal než my.

V druhém utkání nás čekala Třebíč. Soupeře jsme přehrávali jasně ve všech herních činnostech a budovali si od začátku výrazný náskok. Do utkání tentokrát nastoupila i Terka, která odehrála 2. poloviny obou setů. Byla platnou hráčkou, když se jí skvěle dařilo zejména na podání, kde měla 5bodovou šňůru. Utkání jsme vyhráli jasně 25:15 a 25:10.

V posledním utkání nás po více jak dvouhodinové pauze čekala domácí Náměšť. Nechtěli jsme nic podcenit, takže i do posledního utkání jsme nastoupili koncentrovaně a s jasným cílem vyhrát. Do základní sestavy nastoupila na smeč místo Niky Tereza. Opět jsme skvěle podávali a získávali touto herní činností rychle body. Soupeř nestačil na příjmu, takže výsledek 25:2 hovoří za vše. Do druhé poloviny obou setů nastoupila také Áďa, která podala velmi dobrý výkon a celé utkání zakončila vítěznou smečí. Utkání jsme vyhráli jednoznačně 2:0 (25:2 a 25:11).

Podařilo se nám uspět, nejen kvalitní hrou, ale zejména vlastním přístupem ke hře, koncentrovaným nasazením a silnou motivací vyhrát a prokázat naše kvality. Všechny hráčky, které v utkáních nastoupily, podaly výborné výkony. Tým fungoval jako celek, ale rád bych zhodnotil všechny jmenovitě. Tradiční oporou je Bára, která dokáže odehrát jakýkoli herní post. Tentokrát excelovala na bloku, kde zejména výborně útočila středem sítě a také perfektně odehrála mnoho útoků ze zadní části pole. O jejím vynikajícím poli, příjmu a podání není třeba podrobněji hovořit. Na bloku hrála tentokrát také Verča, které se do toho nejprve nechtělo, ale pak tam odehrála excelentně. Dokonce si v průběhu utkání dovolila vyzkoušet smečované podání, z něhož zaznamenala 3 esa. Obě nahrávačky, Klára a Kájou, utkání odnahrávaly jistě a snažily se o pestrou hru, kde zapojovaly do útoku i zadní hráčky. K výhrách přispěly také dobrým podáním a jistým příjmem. Niky s Eliškou na smeči kvalitně útočily a získaly pro tým mnoho bodů. Útočily jistě a s vysokou úspěšností, prokázaly, že jsou právem součástí základní sestavy. Terka odehrála svůj první celý zápas v kariéře a prokázala, že udělala obrovský pokrok. Jisté podání a kvalitní útok byly jejími nejsilnějšími činnostmi. Také Áďa se stává pevnou součástí našeho týmu a v utkání získala body nejen výborným podáním (5 es), ale i dobrým útokem.

Nutno říci, že jsme odehráli výborná utkání a za trenérský tým chci říci, že nás ještě mnohem více než výsledek těší přístup a styl, s jakým jsme utkání odehráli. Tým fungoval jako celek, bojoval o každý míč, dělal minimum chyb a pokud chybu udělal, vzápětí ji napravil. Naše hra měla „šťávu“, neustále jsme se hecovali a užívali si radost ze hry. Toto je trend, který musíme držet i nadále a je obrovským příslibem do dalších utkání.

Několik perliček na závěr:


Klára prokázala, že do puntíku dokáže plnit pokyny trenéra, jen to provedení ještě musí trochu vyšperkovat :-)
Kája poprvé v životě zažila, jaký je to pocit sundat blokem soupeře, a fakt si to užila :-)
Přítomná dvojice našich tatínků-fanoušků rozjela ve velkém hazardní finanční sázky na výsledek utkání při podání Terky, bohužel to ale o jeden jediný míč nevyšlo :-)
Áďa má už tak kvalitní podání, že se nebojí zamířit i do pana rozhodčího :-)
Verča si už bude pamatovat, že když trenér něco říká, tak se o tom nejprve přemýšlí, a pak se teprve říká NE :-) Ten blok přece není tak špatný post, ne :-)
- Bára se před každým útokem ze středu sítě mohla soupeře ptát, kam mu to má složit, tak jistý měla útok :-)
Niky kromě volejbalových dovedností prokázala, že by se skvěle mohla živit moderováním čehokoli :-)
Eliška dostala od našeho týmu k svátku 9 bodů, což je dárek, který nejde nikde koupit :-) A myslím, že sama sobě dala také dárek, tím, jak dobře utkání odehrála :-)


Naše výsledky:


TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 2:0 (15,15)
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Třebíč 2:0 (15,10)
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Náměšť 2:0 (2,11)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid