Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žákyně v Třebíči třikrát vítězně 02.03.2014 | Zápasy

Předposlední turnaj krajského přeboru absolvovaly starší žákyně v Třebíči.


Do Třebíče jsme odjížděli v sestavě bez tradičních opor Aničky a Míši, které brázdily horské svahy na lyžích, a také Romany, která na tréninku blokovala s takovou vervou, až utrpěla zlomeninu prstu.

Do prvního utkání jsme nastoupili v sestavě s Klárou a Kájou na nahrávce, Verčou a Niky na smeči a Gabčou a Bárou na bloku. Od začátku se nám dařilo podání, díky kterému jsme si vybudovali několikabodový náskok a ten postupně navyšovali až na konečných 10 bodů. Také druhý set se odvíjel v podobném duchu, když jsme soupeře převyšovali zejména na podání a také na útoku. Do setu pak zasáhla ještě Eliška a Áďa, které tak získaly další volejbalové zkušenosti.

V druhém utkání nás čekal Humpolec, kterému jsme měli co vracet za poslední utkání v našem domácím prostředí. Začátek nám úplně nevyšel, měli jsme problém s příjmem dobrého podání soupeře a prohrávali jsme 1:4. Pak jsme otočili, na podání přišla Klára a skvělým podáním nám získala náskok 12:4. Pak jsme si již vývoj setu pohlidali, prostřídali postupně sestavu, takže se na hřiště dostala i Terka, která tak také nasbírala další zkušenosti s šestkovým volejbalem. Set jsme jasně vyhráli poměrem 25:15. Do druhého setu jsme sice opět vstoupili poněkud vlažně a díky mnoha chybám na přijmu jsme prohrávali 8:12. Pak jsme ale opět zabrali a díky dobrému podání Gabči jsme otočili na 14:12. Celý set jsme nakonec dotáhli do vítězného konce v poměru 25:18 a celkově 2:0.

V posledním utkání s Polnou jsme opět dobře podávali, získali tak od začátku výrazný náskok a udrželi jej až do konce. V průběhu setu Káju na náhře vystřídala Eliška a podala na tomto postu velmi dobrý výkon. 1. set jsme vyhráli jasně 25:10. Do 2. setu zůstala na náhře Eliška a v průběhu pak ještě Barču na bloku vystřídala Terka. Sice nám pak trochu vázla souhra, ale i tak jsme tento set vyhráli 25:23 a celkově zvítězili 2:0.

Z Třebíče jsme si tak odvezli 3 výhry a plný počet 9 bodů. I bez Míši a Aničky jsme dokázali všechna utkání vyhrát a velmi pozitivni je, že opět do hry zasáhly všechny hráčky a na všech střídajících hračkách byl vidět velký herní pokrok. Eliška odehrála velmi dobře post nahrávačky, Áďa dokázala několikrát získat body útočným úderem a také Terka prokázala, že dokáže nejen spolehlivě podat, ale také dobře zahrála v poli a na přijmu.

Veliký pokrok je také vidět na Káje, která v poslední době prokazuje výbornou formu a stává se stabilní oporou družstva na postu nahrávačky. Standardni výkon podaly obě smečařky, Niky a Verča, které byly výborně na útoku, ale mají ještě rezervy ve hře v poli a na přijmu. Výborně všechna utkání odehrály Klára, Bára i Gabča, které vždy patří ke stabilním oporám.

Malým nedostatkem bylo, ze jsme neodehráli utkání s vyšším nasazením, protože k výhram nám vždy stačil jen průměrný výkon a soupeři nás nedonutili pořádně zabrat. Bylo vidět, že ze hry nemáme tu správnou radost, kterou nám přinášela utkání v základní skupině třeba s Jihlavou či Novým Veselím. To by nám ale nemělo bránit v tom, abychom si zápasy užili a odehráli je s plným nasazením, zejména s ohledem na to, že potřebujeme do hry zapojit i další hráčky, aby získaly volejbalové zkušenosti.

Přehled našich vysledků:
Třebíč - Žďár n. S. 0:2 (15:25 a 15:25)
Humpolec - Žďár n. S. 0:2 (15:25 a 18:25)
Polná - Žďár n. S. 0:2 (10:25 a 23:25)

V tabulce držíme stále první příčku a nyní máme 3 týdny čas na to, abychom se dobře připravili na poslední turnaj letošní sezóny, který absolvuje 23. března v Polné.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid