Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žákyně: úvodní propadák pak vystřídal velmi dobrý výkon 23.02.2014 | Zápasy

V neděli 23. února odehrály svoje poslední letošní zápasy na domácí palubovce starší žákyně. Vzhledem k tomu, že kvůli nemoci jsme postrádali obě blokařky (Míšu a Gabču), museli jsme improvizovat v sestavě, což se z počátku silně negativně projevilo na našem výkonu.


V prvním utkání nás čekal Humpolec, se kterým jsme si v minulém kole dokázali poměrně snadno poradit. Tentokrát ale bylo vše jinak. Do zápasu jsme nastoupili v následující sestavě: náhra Anička a Klára, smeč Niky a Romana, blok Verča a Bára. Do utkání jsme vstoupili velmi nervózně a dělali veliké množství chyb na příjmu a v poli. Nedokázali jsme přihrát podání soupeře, špatně zpracovávali 1. míče a nedokázali si připravit útok. Dobře hrající soupeř toho využil a i přes naše zlepšení v závěru 1. setu (ze stavu 14:21 jsme dokázali srovnat na 23:23) jsme jej zaslouženě prohráli, i když těsně (25:27). Místo zlepšení v dalším setu ale přišel ještě větší chaos a nedařilo se nám vůbec nic. V poli jsme nedokázali zpracovat míče a také příjem byl více než špatný. Soupeř si díky našim chybám došel pro lehké vítězství 25:12 a my na jeho hru nenašli žádnou účinnou zbraň a naše sebevědomí bylo na bodu mrazu.

Před dalším utkáním s Třebíčí jsme si v šatně vysvětlili, že takto hrát nemůžeme, a stanovili jsme si, co je třeba změnit, zejména ve hře v poli. Sice na to nebyly ideální podmínky, ale čtverec linolea na podlaze a hrst mincí stačily dobře k tomu, abychom si vyjasnili, kdo kde má stát a jak budeme řešit určité herní situace. Je třeba říct, že jsme to do puntíku dodrželi a že to dál již bezvadně fungovalo. V sestavě jsme provedli několik změn, takže na post blokařek šly Bára s Klárou a odvedly zde výborný výkon. Na smeč se vrátila Verča a Niki, nahrávky zajišťovala Anička a Kája. A najednou to fungovalo. Výborný příjem podání a velmi dobrá hra v poli nám umožnily, abychom si připravili útok a soupeře přehrávali. K tomu jsme přidali velmi dobré podání a soupeři neměli šanci. Třebíč jsme v obou setech vyprovodili shodně s 12 body na jejich kontě a ještě jsme si mohli dovolit nechat zahrát i další hráčky, takže do hry zasáhla nejen Eliška, ale i Áďa.

V poslední utkání jsme hráli s Polnou. Navázali jsme na velmi dobrý předchozí výkon a ještě jej vylepšili. Začali jsme ve stejné sestavě jako proti Třebíči a postupně sestavu prostřídali tak, aby si zahrály všechny hráčky. Jak Romana, tak Eliška podaly velmi dobrý výkon a byly platnými hráčkami, a to jak na útoku, tak i na podání a ve hře v poli. Do hry se opět dostala i Áďa a načerpala další herní zkušenosti, když odehrála celou koncovku 2. setu. Náš dobrý výkon se projevil i na výsledku, když jsme Polnou přehráli ve všech herních činnostech a získali oba sety poměrem 25:15 a 25:10.

Velkým pozitivem je, že po úvodním průšvihu jsme se dokázali oklepat a opět pak hráli velmi dobrý volejbal. Dalším pozitivem je i skutečnost, že jsme dokázali hrát i bez obou nemocných blokařek. Výborně zahrála Kája, která od 2. utkání nastoupila na post nahrávačky a dokázala, že jí tento post velmi sedí. Velikou pochvalu zaslouží i Klára, která byla donucena přejít z náhry a na blok a zvládla to excelentně, byť z počátku moc nevěřila, že by to zvládla. Velmi si cením toho, že všechny hráčky do puntíku dodržely to, co jsme si stanovili před druhým utkáním ohledně postavení na příjmu a v poli. Nakonec přece jen ta rozsypaná hrst mincí perfektně zafungovala ...

Příští neděli proběhne další turnaj krajského přeboru, tentokrát v Třebíči, a my budeme určitě chtít navázat na velmi dobrý výkon, který jsme podali v posledních 2 utkáních ve Žďáře.

Přehled našich výsledků:
Žďár – Humpolec 0:2 (-25,-12)
Žďár – Třebíč 2:0 (12,12)
Žďár – Polná 2:0 (15,10)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid