Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žákyně sice nebodovaly, ale pochvalu si zaslouží 06.03.2016 | Zápasy

Starší žákyně absolvovaly v neděli 6. března turnaj krajského přeboru v Polné. Komentář napsala trenérka Martina Topinková.


Tak jsme se staršími žákyněmi zvládly další turnaj v boji o umístění. Dnes jsme z důvodu větší marodky a souběhu utkání juniorek nastoupily s velmi mladou a nezkušenou sestavou. Ale holky bojovaly a nedaly svoji kůži zadarmo.

Od 9 hodin jsme hrály proti Polné, která měla v sestavě opět hráčky hrající za juniorky KTCM. A naše sestava? Náhra – Terka Hájková a Kája, blok – Anežka a Eliška Flídrová a smeč – Terka Havlíková a Klárka Sobotková. V zápase nás trochu potrápil příjem a naše podání. Od toho se odvíjel celý průběh zápasu. Když se nám v těchto činnostech dařilo, padaly body na naše konto, pokud ne, odevzdávaly jsme body soupeři. V průběhu hry se do boje zapojila i Soňa a Lucka. Zápas skončil vítězstvím Polné 3:0.

K druhému utkání s Havlíčkovým Brodem jsme nastoupily celkem odhodlaně předvést v dané situaci opět co nejlepší výsledek. Na náhru od začátku nastoupila Soňa a Simča, smeč opět Klárka S. a Terka Havli a blok obstarala Eliška F. a Anežka. Holky bojovaly, opět se střídaly krásné volejbalové okamžiky s těmi slabšími. Ani toto utkání se nám nepovedlo zlomit a prohrály jsme tentokrát 3:1. V posledním setu si zápasovou atmosféru vyzkoušela i Terka Mokrajda.

Na závěr bych ráda pochválila všechny holky, které se dnes zúčastnily. Anežka a Klárka S. sehrály svá první utkání. Obě chytli šanci za pačesy a předvedly velmi dobrý výkon. Eliška F. se v sobotu proměnila v blokařku a dnes už suveréně tento post obhájila. S Kájou na síti předvedly pár opravdu skvělých útočných ale i obraných akcí. Terka Havli na smeči zahrála svůj lepší standard a tradičně potrápila soupeře tvrdým podáním. Terka Hájková i Soňa dnes předvedly taky velmi pěkný výkon a obě zlepšily práci na síti. Střídající Topča, Mokrajda i Lucka vždy zapadly do týmu.

Za 14 dní nás čeká poslední turnaj. Jsem zvědavá, jaké překvapení nás při skládání sestavy čeká tentokrát. Ještě že máme široký kádr!!! ;-)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid