Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žákyně se poprvé představily v domácím prostředí 08.11.2015 | Zápasy

Tým žákyň prošel kompletní trenérskou a generační výměnou. Nový trenérský tandem Martina Topinková a Iva Marečková tak poprvé vedly své svěřenkyně v soutěžním utkání. Soupeři jim byly týmy Třebíče a Nového Veselí. Komentář k utkání je pohledem kapitánky Terky Havlíkové a trenérky Martiny Topinkové.


Komentář kapitánky:
Dnes jsme s holkama nezačaly sezónu moc dobře, ale myslela jsem si, že to bude horší. Na první zápas proti Třebíči jsme začaly v sestavě: blok Eliška J. a Sára, smeč Klárka a Eliška F. a náhra Terka H. a Kája. Bohužel nám chyběla Áďa Š., jelikož si opět udělala něco s nohou. V tomto zápase jsme měly hodně světlých i tmavých chvil, ale pokaždé jsme se snažily zabrat (hlavně na přijmu). Paní trenérka pustila na konci zápasu do hry i Terku Hájkovou. Nakonec zápas vyhrála Třebíč 3:1.
Do druhého zápasu proti Novému Veselí jsme nastoupily ve stejné sestavě. Oproti minulému zápasu jsem hrály o dost hůře. V prvním setu jsme nemohly přijmout a daly jsme jenom 2 body. Ovšem za podpory naší paní trenérky a pana trenéra jsme se sebraly a ve druhém setu daly o hodně víc bodů. Zlepšily jsme příjem a hlavně se nám dařilo podání. Bohužel jsme zápas prohrály 3:0.
I přes to, že jsme prohrály oba zápasy, jsem strašně ráda, že jsme se s holkama podržely a je vidět, že budeme dobrý tým.

Komentář trenérky:
Dnes jsme se staršími žákyněmi odehrály náš první turnaj. I když jsme zápasy prohrály 1:3 a 0:3, myslím si, že jsme předvedly pár pěkných volejbalových okamžiků a položily jsme dobrý základ do budoucna. A teď hezky od začátku. Nejprve proti nám nastoupilo družstvo z Třebíče. V prvním setu si holky na sebe „zvykaly“. Hrály opatrně a nejistě a tak set prohrály... V druhém setu holky zabojovaly, předvedly nám, že volejbal hrát umí a první vyhraný set byl na světě. Ve třetím setu jsme se o body tahaly, ale v koncovce byl lepší soupeř. Do dalšího setu jsme nastupovaly odhodlané dovést zápas do tajbrejku. Ale v  dramatické koncovce se dařilo lépe soupeřkám a porazily nás těsně 25:23.
Po asi hodinové pauze jsme nastoupily proti Novému Veselí, které zatím bez ztráty bodu vede naši tabulku. Soupeřky byly vyhranější, přehrály nás ve všech herních činnostech a vyhrály jasně 3:0.
Turnaj nám ukázal, že je před námi velký kus práce. Musím ale holky pochválit. Nezalekly se silných soupeřů a bojovaly, co jim síly stačily.

Žďár nad Sázavou - Třebíč 1:3 (-17,22,-18,-23) a Žďár nad Sázavou - Nové Veselí 0:3 (-2,-16,-8)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid