Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žákyně po boji se soupeři a nemocemi získaly pouze 1 bod 22.02.2015 | Zápasy

Žákyně odehrály 2. turnaj finálové skupiny, tentokrát v Novém Veselí. Chřipková epidemie si vybrala na našem týmu pořádnou daň, když v sestavě chyběla sice jen Eliška a Verča, ale další 3 hráčky nastoupily po nemoci. Nemoc se nevyhnula ani Editě, takže na lavičce asistovala Martina.


Nastoupili jsme v sestavě s Kájou a Klárou na náhře, Niky a Terkou na smeči a Romčou a Bárou na bloku. Tým z lavičky podporovala Mája společně se dvěma Áďami. První utkání se Světlou ukázalo všechny naše slabiny. Velké problémy byly zejména na přihrávce a ve hře v poli. Pokud jsme si dokázali přihrát a zaútočit, získávali jsme body, ale spíše jsme chybovali na příjmu a dělali mnoho nevynucených chyb, takže soupeř snadno získal výhru 2:0 po setech 25:11 a 25:12.

Druhé utkání s Bedřichovem se vyvíjelo stejně jako to předchozí, potýkali jsme se s chybnou přihrávkou a nemohli tak útočit. Od stavu 14:13 jsme uhráli jen 2 body a soupeř tak v 1. setu zvítězil 25:15. Druhý set byl ale o něčem zcela jiném. Podařilo se nám přihrát, dobře útočit a také kvalitně podávat (smečovaným podáním vynikala zejména Klára). Set spěl ke koncovce, kde měl soupeř větší štěstí a i díky bodovému „prasátku“ dokázal vyhrát i druhý set poměrem 26:24.

Naše hra se zlepšila, a tak jsme do posledního zápasu s domácím týmem šli s cílem urvat nějaké body. Do zápasu jsme vstoupili výborně, po podání Romany jsme vedli 5:0. Pak nám ale soupeř oplatil svým podáním a najednou to bylo 5:8. V oddechovém čase jsme si to vyříkali a opět začali soupeři odskakovat. Hráli jsme opravdu dobře a odměnou byl zisk setu 25:18 a zisk prvního bodu. To ale bylo bohužel vše, protože jsme opět polevili, nedokázali přihrát soupeřovo podání a navíc dělali mnoho hrubých chyb, které normálně neděláme. Soupeř nás deklasoval 25:11. Šli jsme do 3. setu s odhodláním získat další bod, ale bohužel už nebyly síly. Prohráli jsme 15:11 a bod bral soupeř.

Těžko se hodnotí, nebyli jsme zcela ve své kůži, takže bod je nutné považovat za dílčí úspěch (před turnajem jsme řekl, že každý získaný bod bude mít vzhledem k našim zdravotním problémům cenu zlata). Přísnější měřítko snese jen výkon Kláry a Báry, které odvedly i přes problémy s nachlazením svůj standard, ostatní se k nim ale bohužel nepřidali. Problematické je zejména množství nevynucených chyb, které dokážeme udělat a hlavně to, že je opakujeme stále dokola, i když jsme na ně upozorněni a řekneme si, že to změníme. Nestačí o chybě vědět a odkývat, že je to jasné, je třeba tuto chybu již neopakovat.

Vlak žákyň Žďárské mašiny ale jede dál!!! Nyní máme 3 týdny na to, abychom se dali zdravotně dohromady a přidali v tréninkovém úsilí, a to zejména v poli a na přihrávce. Tréninkové heslo těchto dalších týdnů bude: „Krok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!“. Máme před sebou další 2 turnaje, kde lze ještě získat celkem 18 bodů. Nyní máme na 2. místo ztrátu jen 2 body a na 3. místo pouhý 1 bod, takže jsme stále ve hře o medaile. Zda na ně dosáhneme, záleží pouze na nás a na tom, jak budeme ochotní zapracovat na nedostatcích, které nás nyní stály lepší výsledek.

V sekci "Psali o nás a média" je video zachycující sestřih vítězných míčů našeho týmu v utkání s Bedřichovem.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid