Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žákyně jsou definitivně v bojích o medaile!!!!! 14.12.2014 | Zápasy

Žákyně potřebovaly uhrát jeden zápas pro získání přímého postupu do boje o medaile, což do puntíku splnily a již po prvním zápase bylo rozhodnuto. Komentář je tentokrát pohledem kapitánky týmu Romči Čuhlové.


Dneska jsem dostala za úkol napsat z mého pohledu kapitánky starších žákyň, jak probíhaly všechny tři zápasy. Začaly jsme s Novým Veselím, které jsme dobře znaly a byly jsme na ně připravené. Podle toho také vypadal náš výkon. Hrály jsme velmi dobře a za každý vyhraný míč jsme si pořádně zařvaly, což nás vedlo k výhře víc a víc. První set jsme vyhrály bez problémů, možná sem tam nějaká zbytečná chyba se našla, ale hrály jsme dobře. Druhý set jsme nezačaly dobře, protože jsme prohrávaly 11:4 a pak dokonce 15:5, ale i tak jsme se to snažily otočit. Když to bylo 20:14 konečně jsme si přijmuly a holky zasmečovaly a získaly jsme bod. Stav byl 20:15 a my jsme prostě nechtěly prohrát a dávaly jsme do toho všechno. Šla jsem na podání a dotáhla jsem stav na 21:20 pro nás. Pak už jsme vyhrály koncovku 25:23 a měly jasný postup do boje o medaile.

Pak nás čekala Světlá a my už jsme to při prvním písknutí tak nějak vzdaly, takže jsme bohužel prohrály oba sety.

Poslední zápas jsme hrály s Bedřichovem. Do tohoto zápasu jsme nastoupily s dojmem, že vyhrajeme a nemusíme se ničeho bát. Bohužel jsme soupeře podcenily a nebyly jsme schopné si míč přihrát a jenom jsme si s nimi pinkaly. Hrály jsme na půl plynu a už jsme hrát snad ani nechtěly, možná právě kvůli tomu, že jsme věděly, že jsme postoupily.

Poslední turnaj jsme si s holkama užily, i když poslední zápas s Bedřichovem to už nebyl vůbec volejbal. Nejlepší zápas byl tedy s Veselím a tam byly všechny holky moc dobré, dařily se nám všechny herní činnosti a hodně jsme chtěly a bojovaly o každý míč.

Verča i přes nemoc, kdy týden proležela v posteli, podala výborný výkon na smeči, Mokričky jako vždy zachraňovaly míče, které by normálně snad nikdo nevzal. Na smeči byla jako vždy Nikolka, která měla krásné smeče i podání, od Káji byly krásné náhry, ze kterých se pěkně smečovalo, samozřejmě díky dobrým příhrám. Eliška hrála taky velmi dobře a dvakrát zachránila Niky, když nevěděla, co v poli dělá. Strašně dobře se mi s tímto kolektivem hraje a jsem strašně ráda, že jsme spolu. Myslím, že jsme postoupily naprosto zaslouženě!

Za tým žákyň kapitánka Romča

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid