Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žákyně dovezli z Jihlavy jen 3 body 10.12.2013 | Zápasy

V neděli 8. 12. proběhl v Jihlavě poslední letošní turnaj krajského přeboru starších žákyň.


Až na drobné výjimky má tento turnaj stále stejný scénář, výsledky vzájemných zápasů jednotlivých družstev se pravidelně opakují. Suverénní Jihlava vždy vše vyhraje bez ztráty setu, Nové Veselí a my porazíme Třebíč. Stejně tak tomu bylo i nyní v Jihlavě. Jediným skutečně otevřeným zápasem bez předem známého výsledku bývá utkání nás s Novým Veselím. Oba týmy jsou na stejné úrovni a o výsledku rozhoduje momentální forma či spíše psychická odolnost.

Je možná škoda, že s Novým Veselím hrajeme první a ne poslední zápas. Naše starty nejsou příliš zdařilé, dlouho nám trvá, než se dostaneme do zápasu a srovnáme si v hlavě, že už skutečně hrajeme a že je tedy třeba makat naplno. Toto je společně s velkým počtem nevynucených chyb naším největším problémem. Takto vypadal i zmiňovaný zápas s Novým Veselím. Hned na začátku setu jsme si nechali dát několik es z podání, a pokud jsme si přihráli, kazili jsme i zdánlivě lehké míče. Nedokázali jsme si přihrát a tedy ani účinně zaútočit, nepomohly tajmy ani střídání, takže výsledkem byl nářez v poměru 25:6. Do 2. Setu jsme nastoupili o poznání koncentrovaněji, zlepšili jsme příjem a následně i útok, ale stále jsme se nedokázali vzpamatovat z úvodního setu a dostat se do správné herní pohody. Výsledek byl mnohem přijatelnější (25:19), ale celkový dojem nebyl právě pozitivní. Pokud například srovnáme náš zápas s Novým Veselím ve Žďáře, tak nyní náš výkon dosahoval sotva 30 %.

Druhý zápas jsme poměřili své síly s Třebíčí, která má dosud jediné vítězství, a to právě s námi z turnaje ve Žďáře, kde jsme paradoxně podali náš nejlepší výkon v soutěži, porazili Veselí a potrápili Jihlavu až do koncovek setů. Do utkání jsme nasadili Romanu i Elišku, které obě sbírají zkušenosti v šestkovém volejbalu. Každá odehrála bez střídání celý set a jejich výkon byl velmi dobrý a určitě slibný do budoucna. Utkání jsme s přehledem vyhráli 2:0 (25:17 a 25:19).

V posledním utkání jsme nastoupili proti lídrovi z Jihlavy. V prvním setu jsme statečně vzdorovali dobrému podání a tvrdému útoku soupeře, k chybám jsme jej místy nutili naším kvalitním podáním, takže jsme uhráli přijatelný výsledek 25:17. Druhý set byl již horší, udělali jsme mnoho chyb na příjmu, který je v poslední době naší největší slabinou a utrpěli porážku 25:10.

Do konce základní skupiny zbývají ještě 2 turnaje, v Třebíči a pak v našem domácím prostředí. Přestávku nyní budeme muset využít ke zlepšení příjmu a také aktivního pohybu v poli, který se nám nyní také příliš nedařil. Velkým pozitivem byla hra Elišky a Romany, které podaly velmi dobrý výkon a prokázaly, že se stávají platnými hráčkami našeho družstva. Dalším pozitivním prvkem bylo, že lavička dokázala výborně povzbuzovat náš tým na hřišti, byť ne po celou dobu a ne ve všech utkáních.

Negativem je bohužel to, že některé hráčky se nesoustředí na hru, věnují se spíše dění v okolí a jejich výkon tím značně trpí, což má dopad na celé družstvo (nebudu je jmenovat, určitě vědí, o koho se jedná). Naše družstvo má ale dostatečný počet hráček, takže pokud některá hráčka nebude k tréninkům i zápasům přistupovat s patřičným nasazením, bude muset utkáním přihlížet pouze z lavičky náhradníků.

Nedokážeme zatím na hřišti prodat to, co z volejbalu skutečně umíme, nejlépe se nám to povedlo právě na již zmiňovaném turnaji ve Žďáře. Doufám, že v posledních 2 turnajích v lednu na to navážeme a dokážeme nejen našim fanouškům, ale hlavně sami sobě, že volejbal hrát umíme i chceme.

Výsledky našeho družstva:
ZR – Nové Veselí 0:2 (-6,19)
ZR – Třebíč 2:0 (17, 19)
ZR – Jihlava 0:2 (-17, -10)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid