Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci zakončili krajský přebor 31.03.2014 | Zápasy

Odložené utkání s ZŠ Lípa (Havl. Brod) jsme odehráli v pátek místo našich tréninků a tréninků žen, které si užívají zasloužený odpočinek po vyvedené sezóně. Druhé místo v KP se jinak hodnotit nedá!


TJ Žďár nad Sázavou A – ZŠ Lípa u Havlíčkova Brodu 2:3 (-21,17,23,-25,-6) a 1:3 (-21,19,-17,-14)

ZŠ Lípa nás v první kole na podzim jasně přehrála a i jarní fázi byla favoritem. Naše sebevědomí však vrostlo, díky dobře odehraným posledním zápasům v Jihlavě a s Velkým Meziříčím. Od první chvíle bylo jasné, že zápas ovlivní kvalita podání, respektive jeho příjmu. Domácí i hosté se střídali ve vedení a i když jsme první sadu v koncovce nezvládli, bylo jasné, že je o co hrát. Soupeř překvapen naší koncentrací a bojovností, podlehl v následujících dvou setech. Rozhodující pro vývoj utkání se stala koncovka 4. Setu, kdy se nám podařilo dotáhnout několika bodovou ztrátu a bojovali o ukončení zápasu. Bohužel několik lehce přehozených míčů na soupeřovu stranu znamenalo příležitost pro Lípu. Ta nakonec vybojovala pátý set. V tomto setu už jsme nedokázali navázat na výbornou hru a podlehli 6:15.

Nadějný výsledek a následná ztráta z prvního zápasu zanechala na týmu stín pochybností a už jsme se nedokázali koncentrovat na hru, v průběhu zápasu poté dostali příležitost všichni hráči. Nesehranost této sestavy napomohla Lípě k snadnému vítězství 3:1.

V zápasech překvapili dva blokaři, kteří nepatří do základní sestavy. Radek Pohanka vlétl do utkání s enormním nasazením a to vedlo k úspěšným zákrokům na síti i v poli. Velkou pochvalu zaslouží nováček v týmu starších žáků - Kuba Augustin, který, jak se říká ,,z placu“, nastoupil do soutěžního utkání bez většího tréninku na velkém hřišti. S novou rolí blokaře se popral na jedničku a byl pro tým platným hráčem.

Sestava:
Pavel Šimek, Vašek Parcl, Peťa Sobotka, Honza Gregor, Adam Peňáz, Pavel Čuda, Radek Pohanka, Michal Vago, Dan Pavlík, Dan Lojek, Ondřej Švoma, Kuba Augustin, Luboš Augustin


K poslednímu zápasu KP starších žáků jsme potom v neděli zajížděli do Hrotovic. Trenérské trio Ondra, Zbyňa a Peťa mohlo počítat s 9 zdravými hráči a zraněným Adamem, který jel tým podpořit i s nateklým kotníkem.

TJ Sokol Hrotovice A – TJ Žďár nad Sázavou A 0:3 (-13,-9,-12) a 0:3 (-11,-22,-18)

Přesto, že nás čekal papírově nejslabší soupeř, nechtěli jsme rozhodně nic podcenit. Již od úvodu jsme si vytvořili dobrým podáním náskok a ten jsme neustále navyšovali. Do hry se tak v průběhu zápasu dostali všichni hráči. A nutno říct, že všichni se předvedli v dobrém světle.

I druhý zápas se vyvíjel podle podobného scénáře. Ve druhém setu však přišlo z naší strany polevení na podání. Místo přímých bodů jsme do statistik přidávali jeden zkažený servis za druhým. I přes tento výpadek jsme na tom herně byli lépe a koncovku zvládli. Třetí set jsme opět zatlačili na podání a o vítězi nebyl pochyb.

Více než dvě vítězství je třeba ocenit přístup všech hráčů. Jak hráči základní sestavy, tak ti ze střídačky, ukázali, že už z volejbalu něco umíme. Příjemným překvapením je bezesporu Kuba Augustin, který i v Hrotovicích potvrdil dobrý výkon z předcházejícího zápasu. Dan Lojek stejně jako Ondra Švoma předvedli několikabodové šňůry na podání.

Sestava:
Pavel Šimek, Dan Pavlík, Peťa Sobotka, Vašek Parcl, Honza Gregor, Radek Pohanka, Dan Lojek, Kuba Augustin, Ondra Švoma a Adam Peňáz

Tímto zápasem jsme tak ukončili působení v letošním ročníku Krajského přeboru žáků Vysočiny. S celkovou bilancí 4 výher a 16 proher jsme se umístili na pátém místě. Nutno podotknout, že několik utkání jsme ztratili až v pátém setu. Předvedená hra měla stoupající tendenci, což jsme dokázali i v zápasech s těžkými soupeři. Příští rok budeme mířit zase o něco výše!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid