Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci vzali lídrovi set 26.01.2014 | Zápasy

Za utkáním s Velkým Meziříčím jsme vyrazili do Třebíče v neděli 26.1. 2013 v počtu dvou aut a osmi svěřenců. Trenérské auto doplnil p. Vago a patří mu za to díky.


Velké Meziříčí jasně dominuje tabulce krajského přeboru starších žáků, věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Toho jsme se však nezalekli a od prvního míče jsme hráli s Mezem vyrovnanou partii. Byla to především jistota na podání podpořená několika esy, jenž komplikovala snadnou cestu domácích za ziskem prvního setu. Vysoké nasazení s sebou neslo další vybrané a složené míče na naší straně. Překvapivou odměnou pro nás byl zisk setu v poměru 25:21.
Do druhého setu jsme vstupovali povzbuzeni a odhodláni pokračovat v předvedené hře. Nicméně jsme brzy narazili na kvality soupeře, kdy především jeden ze soupeřových smečařů předvedl pozoruhodnou sérii razantního a i přesto stabilního skákaného servisu, několik špatných příjmů se nedá naším hráčům vytýkat, s takovým servisem se příliš často nesetkávají, zkušenost pro nás. Tato série se ukázala jako zásadní pro set, soupeř získal druhý set ve svůj prospěch. Další dva sety probíhaly obdobně, náš dobrý výkon jsme občas zastavili sérií několika nepřesností a tento rozdíl soupeř využil k zisku setu i celého zápasu.

Odveta začala po krátké pauze opět ve svižném tempu, které ale především diktoval Velmez. Dva sety se sedmnáctkou na našem kontě nedávaly příliš šancí do setu třetího. Tam jsme se opět opřeli o kvalitní servis a set se rozhodoval až v dramatické koncovce. Ta však skončila šťastněji pro domácí.

Jako trenér musím všechny hráče pochválit, hrál se volejbal, ve kterém byly vidět tvrdé smeče, bloky, obětavost v poli a kvalitní servis. Každý hráč na hřišti hrál na sto procent. Důležitou postavou pro náš dnešní výkon se stal Vašek Parcl, který se výborně vypořádal s postem nahravače a především při jeho naskočených plachtách jsme dělali bodové šňůry. Za zmínku také stojí několik bodových bloků Honzy Gregora.

Sestava: Pavel Šimek, Vašek Parcl, Peťa Sobotka, Honza Gregor, Adam Peňáz, Pavel Čuda, Radek Pohanka, Michal Vago

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid