Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci vyválčili první body v krajském přeboru 29.09.2013 | Zápasy

Žákovská omladina zahájila krajský přebor utkáním na půdě Třebíče.


Ranní sraz všichni stihli na minutu přesně a po rychlém rozdělení do aut jsme tak mohli vyrazit směr Třebíč. V tomto ohledu patří velký dík mamince od Michala Vaga, která nám vypomohla s dopravou na turnaj!
Do prvního zápasu jsme šli s tím, že pokud se nám podaří nekazit a zatlačit soupeře na podání, můžeme pomýšlet na vítězství. Úvod utkání nás však nezastihl v nejlepší formě. Chyběla nám hlavně komunikace na hřišti a srážela nás velká chybovost na podání a nepřesný příjem. První set se tak stal kořistí Třebíče. V druhém setu jsme se rozehráli a zlepšila se především bojovnost a týmová spolupráce. Naše zlepšená hra tak vedla k zisku druhého setu a od té doby bylo utkání vyrovnané. Kromě výborných servisů se nám podařilo několikrát dobře zaútočit a vybrat těžké míče v poli. Oby týmy se pak střídali v lepších či horších chvilkách. Ve třetím setu měli navrch žáci Třebíče, čtvrtý pak zase patřil našim klukům. Vyrovnané utkáni tak dospělo do tie-breaku, v jehož úvodu nám soupeř odskočil na pár bodů a tuto ztrátu už se nám nepodařilo dotáhnout. Za sympatický a bojovný výkon jsme si odnesli zasloužený bod po porážce 2:3.
Po krátké poradě a doplnění energie jsme nastoupili do druhého utkání s vírou, že Třebíč můžeme porazit. V úvodu utkání to však vypadalo, že kluci toto odhodlání nechali v šatně. Zakřiknutý výkon na Třebíč v prvních dvou setech nestačil. Bojovnost a zapálení kluků se však vrátily ve třetím setu, kdy jsme byli Třebíči opět velice vyrovnaným soupeřem. V pro nás nešťastné koncovce jsme ale set ztratili a celý zápas prohráli 0:3.
Do dalších utkání musíme zlepšit komunikaci na hřišti a příjem podání. Mezery máme ještě v herních návycích, které však přicházejí ruku v ruce s více odehranými zápasy. I přes nešťastné druhé utkání můžeme vystoupení žáků v Třebíči hodnotit pozitivně. Kluci si zahráli svůj první tie-break, předvedli, že volejbal hrát umí a hlavně je baví!
Sestava: Peťa Sobotka, Honza Gregor, Pavel Šimek, Dan Lojek, Radek Pohanka, Adam Peňáz, Michal Vago, Ondřej Sýkora, Ondřej Švoma
Trenéři: Ondřej Kadlec, Petr Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid