Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci vybojovali na prvním turnaji 5 bodů 02.10.2016 | Zápasy

Vstup do soutěže už mají za sebou také starší žáci Žďárské mašiny. V neděli 2.10. bojovali o body na turnaji v Jihlavě.


V prvním utkání jsme se střetli s domácí Jihlavou a poměrně v klidu zvítězili 2:0. Nutno říct, že Jihlava výrazně omladila kádr, zatímco naše družstvo se skládá i z hráčů, kteří hrají svoji poslední sezonu za žáky.

V druhém zápase jsme změřili síly se Světlou nad Sázavou. V prvním setu se nám dařilo. Tlačili jsme na podání, hráli nebojácně na útoku a zaslouženě dokráčeli k vítězství. V druhém setu jsme však zaspali začátek a nestačili vyrovnat. Ani v tie breaku jsme se už nedokázali vrátit do pohody z prvního setu a prohráli jsme tedy 2:1.

V posledním zápase jsme se střetli s kluky z Velkého Meziříčí. A první set nám opět vyšel. Poradili jsme si přihrávkou, což nám umožňovalo důrazně útočit. Výkon jsme také podpořili několika dobrými bloky. Druhý set jsme však ztratili stejně jako následující tie break.

V obou prohraných utkáních jsme ukázali naše dvě odlišné tváře. První odvážná, bojovná, podpořená poctivým výkonem a druhá nesoustředěná, rezignovaná a bezradná. Systém na jednoho nahravače nám místy dělal problémy, na hřišti byl chaos. O to důležitější bylo hodně komunikovat a aby zkušenější hráči pomohli těm méně zkušenějším. S každým odehraným zápasem by si systém měl "sedat". Pořád na sebe musíme být přísní v příhrávce prvního míče a pozornosti na hřišti. Co nám také chybí oproti Velmezu a Světlé je větší bojovnost a chuť se porvat o výsledek i když se nám nedaří. Na druhou stranu jsme byli úspěšní v útoku, dařilo se nám podání a připsali jsme si několik bodových bloků.

První turnaj nám ukázal, že máme ještě co zlepšovat, ale nastolený směr je správný. Ztracené zápasy se silnými soupeři by měly být motivací do další práce na tréninku, protože bez té to nepůjde!!!

Velké díky patří rodičům, kteří nás přivezli a podporovali celý den!!! Jmenovitě: p. Hansl, p. Pavlík, p. Jeřábek, p. Bantianidis,p. Němec, Augustinovi a rodina Bartoňova. Díky moc!!!

Sestava: Luboš Augustin, Ondra Švoma, Honza Bartoň, Pepa Topinka, Athanasios Bantianidis, Adam Pavlík, Tadeáš Hansl, Tomáš Jeřábek, Tomáš Němec

Trenérské duo: Peťa a Mouči

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid