Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci hráli v pátek doma s Třebíčí, v neděli v Jihlavě 25.02.2014 | Zápasy

Odložené utkání s Třebíčí bylo naplánováno na pátek 21. února. Zápas jsme odehráli místo tréninků žáků a žen. Tímto ženám děkujeme za uvolnění tělocvičny!


Do zápasu jsme vkročili velice dobře a to především na podání. Soupeř s Třebíče, který se rozkoukával po cestě, nebyl schopen adekvátně odpovědět. První dva sety vyzněly jednoznačně v náš prospěch, proto se zdálo, že i třetí set zvládneme v obdobném tempu. Bylo to především podání, které stále promlouvalo do vývoje utkání, avšak již v náš neprospěch. Na naší straně se kupily chyby, za to Třebíč získala na servisu stabilitu a tlačila na naši souhru po příjmu. Jako rozhodující se ukázala koncovka třetího setu, kde jsme propadli a nepodařilo se nám zápas ukončit. Jak se někdy říká ,,klasicky“ z 0:2 na 3:2 a v pátek proti Třebíči se to soupeřům povedlo.

V druhém zápase se na nás projevilo zklamání z prohry a první dva sety jsme nehráli příliš dobře, na naší straně byla spousta chyb. Zápletka se opět konala v třetím setu, kdy se nám před koncovkou podařilo dosáhnout několika bodový náskok hostí a v dramatické koncovce zvítězit. Ve čtvrtém setu jsme doufali v podobný průběh jako v prvním zápase, ale v náš prospěch. Cestu k vítězství jsme však ztratili na podání. Kazilo se a kazilo…

V pátek zavládlo zklamání, protože jsme čekali více a i začátek zápasu tomu napovídal. Určitě najdeme i pozitivní prvky – stále se zlepšujeme v souhře na hlavním kůlu, tak bylo vidět i pár ,,hřebíků“.

Nedělní zápas s Jihlavou začal neobvykle v 9 hodin, což pro nás znamenalo brzké vstávání. To v kombinaci s pátečním zápasem předznamenávalo nemasný, neslaný výkon. Jihlava zvítězila jednoznačně 3:0.

Pauzu mezi zápasy vyplnilo utkání domácích juniorek, od kterých jsme snad odkoukali bojovnost a nasazení do druhého utkání. Po obědě se v Jihlavě strhla volejbalová bitva. Zlepšený servis znamenal přímé body pro náš celek, dobré postavení v poli znamenalo mnoho zvednutých míčů a kvalitní souhra na hlavním kůlu pravidelný přísun bodů po příjmu i po bodovkách. Velká bojovnost vše podtrhávala. Vyrovnaný zápas dospěl do 5. setu, kde se nám nepodařilo chytnout začátek. Konečný výsledek - 2:3.

Druhý zápas byl z naší strany velice dobře odehrán, především smečaři dokázali, že už ví, jak na to! Samozřejmě nechci přechvalovat výkon, chyby tam byly, ale hráli jsme volejbal, který odpovídá našim možnostem a potvrdili jsme, že se neustále zlepšujeme!

Trenéři: Ondřej Kadlec, Petr Kadlec

Hráči: Pavel Šimek, Vašek Parcl, Peťa Sobotka, Honza Gregor, Adam Peňáz, Pavel Čuda, Radek Pohanka, Michal Vago, Dan Pavlík, Dan Lojek, Ondřej Sýkora, Ondřej Švoma

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid