Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci obsadili v krajském přeboru celkově 4. místo 22.03.2016 | Zápasy

V neděli 20. března bylo na programu poslední kolo krajského přeboru starších žáků. Turnaj se odehrál v Jihlavě a kromě našich žáků se zde představila domácí Jihlava a Velké Meziříčí.


Vzhledem k předchozím výsledkům už existovala jen velice malá naděje na posun na bronzovou příčku. Spíše než výsledkový cíl jsme si tedy dali to, abychom předvedli dobrý volejbal.

Bohužel náš výkon zůstal daleko za očekáváním. Mrzí to o to víc, že poslední tréninky měly dobrou úroveň a podle mého názoru nejsme o tolik volejbalově horší než naši soupeři, což by čtyři porážky v poměru 2:0 mohly naznačovat. Celý den jsme nebyli ve své kůži a až na jeden set s Jihlavou jsme nedokázali soupeřům konkurovat. Velké trápení jsme předváděli především na přihrávce a v poli. Soupeřům jsme také darovali mnoho bodů zbytečnými chybami a vlastní nepozorností. Již po několikáté se budu opakovat, ale chybí nám herní praxe a v těžkých chvílích, kdy se nedaří, se zcela vytrácí komunikace a víra ve vlastní schopnosti.

Nejlepší okamžiky jsme si schovali až do posledního zápasu s Jihlavou. Zlepšení komunikace a bouřlivé oslavy bodů pozvedly náš výkon a dostali jsme se do vyrovnané koncovky, kterou jsme bohužel nezvládli. I přesto, že jsme nehráli nijak zázračný volejbal, bojovností a chutí do hry jsme dokázali Jihlavákům konkurovat.

Z výkonu hráčů stojí za zmínku pouze Adam Peňáz, který vynikal svými tvrdými útoky, ale i velkou snahou a chutí něco udělat s nepříznivým výsledkem.

Tímto turnajem skončila sezona, ale my budeme v našem snažení pokračovat a budeme se snažit domluvit přátelská utkání, případně objet nějaké turnaje.

Díky také patří panu Havlíčkovi a Švomovi za dopravu na turnaj!

Výsledky:
ZR – Jihlava 0:2, 0:2
ZR – Velmez 0:2, 0:2

Celkové pořadí KP:
1. Jihlava
2. Velké Meziříčí
3. Havlíčkův Brod
4. Žďár nad Sázavou
5. Hrotovice
6. KCTM Vysočina

Sestava: Radek Pohanka, Ondra Švoma, Luboš Augustin, Kuba Humlíček, Filip Mička, Honza Bartoň, David Havlíček, Dan Lojek, Pepa Topinka, Michal Vago, Adam Peňáz

Trenérské duo Peťa a Mouči

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid