Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci hráli v Lípě 17.11.2013 | Zápasy

Krajský přebor starších žáků pokračoval 7. a 8. kolem zápasy žáků v Lípě u Havlíčkova Brodu.


Na zápasy jsme vyrazili v počtu 8 hráčů, což je o proti našem možnostem počet menší. Několik hráčů onemocnělo. Proto možnosti střídání byli omezeny na pouhé dvě střídání. Do prvního zápasu jsme nastoupili v základní sestavě - nahravači Danek a Šimi, blokaři Penny a Gregy, smeč Pavel a Michal. Druhý tým soutěže nás od začátku dostal pod tlak servisem, z kterého jsme se nedosatli do konce utkání. Chyby vynucené soupeřem jsme bohužel doplňovali chybami vlastními, a proto byl zápas jednoznačnou záležitostí domacích

Druhý zápas po krátké přestávce zastihl náš tým v trochu lepší kondici, i když výsledkově opět vyzněl lépe pro Lípu. Především sehrání několika útoků středem a na hlavním kůlu se dá považovat za pozitivum. Snad v jedné herní činnosti bych si troufl říci jsme se vyrovnali hráčům Lípy. To byl servis. Kvalitním a razantním servisem, kterým se především prezentovali naši nahravači, jsme v určitých částech setů dokázali hru znepříjemnit domácím hráčům. Po konci zápasu se stejnou prohrou jako v prvním zápase - 3:0, ale s lepším dojmem jsme zamířili směr Žďár n. Sázavou.

O týmové kultuře, aneb nejsem já, ale jsme my!

Velkým problémem je pro nás dodržovat, na čem jsme se domluvili. Nedělní odjez na zápas probíhal velice zběsile, kdy někteří hráči již v sobotu znova zjišťovali, kdy je odjezd a vyvrcholi to to pozdním příjezdem jednoho nejmenovaného hráče, který si myslel, že sraz je o hodinu později.

To je problém na několika úrovních. Na volejbalové, kdy přijedeme později na zápas, nemáme dostatek času na rozcvičení a to ovlivní náš výkon. Na bezpečnostní, protože se spěchá. A na osobní, ne, nechci říci na osobní, ale na týmové, protože společně tvoříme tým. Tým, který spolu trénuje, hraje zápasy a turnaje. Tráví spolu hodně času. Proto musíme být zodpovědní. Zodpovědní k sobě i ostatním, dbát, abych byl zdravý. Dbát o to, abych plnil své povinnosti ve škole a v našem volejbalovém týmu. Proč to děláme? Abychom spolu mohli dobře vycházet, aby bylo více radostí než starostí, abych věděl, že se na ty, kteří jsou kolem mě, můžu spolehnout. To platí na volejbale i mimo něj!
Tuto část jsme MY uzavřeli tím, že kapitáni jednotlivých družstev budou dávát informace o odjezdech a srazech na Facebook.

Soupiska: Danek Pavlík, Pavel Šimek, Honza Gregor, Adam Peňáz, Pavel Čuda, Michal Vago, Radek Pohanka, Dan Lojek
Díky také patří Kamilovi Pavlíkovi za bezpečný transport poloviny týmu.

Z lavičky, s trenérskejma deskama a spoustu magnetkama - teda trenér-teda reportér - Ondřej Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid